EGE'DE 1.BİLİM OKULU GÜNLERİ BAŞLADI!

Ege Üniversitesi Biyolojik Araştırmalar Topluluğu’nun (EGE BAT) ve Biyoloji Bölüm Temsilcilerinin düzenlediği, 1. Bilim Okulu Günleri başladı.

EGE'DE 1.BİLİM OKULU GÜNLERİ BAŞLADI!

 

Ege Üniversitesi Biyolojik Araştırmalar Topluluğu’nun (EGE BAT) ve Biyoloji Bölüm Temsilcilerinin düzenlediği, 1. Bilim Okulu Günleri başladı.

 

 

Ege Üniversitesi MÖTBE’de gerçekleşen ve önemli bilim insanlarını bir araya getiren 1. Bilim Okulu Günleri’nin ilk günü yoğun bir katılım ile eğitimlerine başladı. Ege Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Özdemir,Ege Üniversitesi Biyolojik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Elçin Soydan ve Ege Üniversitesi Biyoloji Bölüm Temsilcisi Burak Kurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan bilim okulu, davet edilen değerli bilim insanlarının sunumlarıyla devam etti.

 

 

EGE’DE BİLİM ŞENLİĞİNİN ÖNCÜLERİ OLDULAR

 

 

Türkiye’de ilk defa bilim insanlarının önde gelen isimlerini bir araya getiren Ege BAT Topluluğu’nun Başkanı Elçin Soydan,”Biat etmiyoruz, sorguluyoruz. Hurafelere ve safsatalara değil gerçeklere bağlı kalıyoruz. Sürekli öğreniyor ve öğretiyoruz. Ürettikçe ve paylaştıkça büyüyoruz. Bugün burada bulunan farklı üniversite ve liselerden gelen arkadaşlarla ortakbir paydamız var: Bilime olan merakımız,inancımız,güvenimiz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir’ sözünü özümseyen siz değerli dostlarımızla olmak gurur vericidir” dedi.

 

 

Bilim yuvası olan üniversitelerde böylesine köklü bir etkinliğin düzenlemesine öncülük eden TGB Ege Üniversitesi Fakülte Başkanı ve Ege Üniversitesi Biyoloji Bölüm Temsilcisi Burak Kurt ise “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki üniversiteler bilimin ve aydınlanmanın merkezleridir.Öğrencinin; üretmeye ve paylaşmaya odaklandığı, yerleşkenin ve ülkenin sorunlarına akılcı çözümler getirebildiği yaşam alanlarıdır. Akılcı çözümlerin, üretimin esas alındığı bir yeri ortaçağ zihniyetiyle yönetmeye kalkmak ciddi sorunlar yaratmaktadır. İşte o yöneticileri özgür bilimin vicdan mahkemelerine bırakıyoruz. Pusulamız bilim, parolamız çalışmak” diye belirtti.

 

 

“TÜRKİYE’DE HALA UMUDUN OLDUĞUNU GÖRDÜM”

 

 

Bilim okulunun ilk sunumunu Bilim Nedir ve Felsefesi konusu üzerine,Prof.Dr. Sema İşisağ Üçüncü gerçekleştirdi. İlk günün geri kalan programı ise Prof. Dr. Battal Çıplak’ın ‘Evrim Nedir ve Ne İşe Yarar?’, Prof. Dr.Ali Demirsoy’un ‘Renklerin Dansı’, Yrd. Doç Dr.Arzu Demirel’in ‘İnsanın Tarih Öncesi Serüveni’ ve Prof.Dr.Halil Kavaklı’nın DNA Onarımı konulu sunumuyla devam etti.

 

 

1.Bilim Okulu Günleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Prof. Dr.Ali Demirsoy,”Ege Üniversitesi’nde böyle bir etkinliğin yapılması esas bizi onurlandırdı. Çünkü uzun yıllardan beri bu üniversitede bilimsel çalışmalara izin verilmiyordu. Ancak bir grup bilime gönül vermiş arkadaşlarımız bu etkinliği düzenlediler. Çok başarılı bir etkinlik oldu çünkü bu salonda ki katılımcıları görünce Türkiye’de hala umudun olduğunu gördüm. Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlarıma ülkem ve bilim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih:
Diğer Haberler