Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Andımızı Okudu

Ege Üniversitesi ADT, dönemin ilk toplantısı olarak düzenlendiği tanışma toplantısında andımızı okuyarak kararlılık beyanında bulundu.

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Andımızı Okudu

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, yaptığı tanışma toplantısı ile dönemin ilk toplantısını gerçekleştirmiş oldu. Topluluğa yeni üye olan öğrencilerin de katıldığı toplantıda öğrenciler, andımızı okuyarak kararlılık beyanında bulundular.

Geçen bir hafta boyunca topluluk standı açan Ege ADT, çok sayıda yeni üye aldı. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerle buluşan Ege ADT, Ege Üniversitesi Topluluklar Merkezi'nde yaptığı tanışma toplantısında yoğun ilgi ile karşılaştı. Salona sığmayan Ege ADT üyeleri, koridorda oturarak toplantıyı dinlediler.

"Ege ADT, vatansever Atatürkçü gençliği aynı çatı altında birleştiriyor"

Tanışma toplantısı, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Batman'da şehit olan Mehmetçikler ve şehit düşen tüm askerler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ege ADT Başkanı Biyoloji bölümü öğrencisi Serap German, "Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, şartlar ne olursa olsun vatansever ve Atatürkçü genliği aynı çatı altında birleştirmiş ve bu yolda etkinlikler örmüştür" diyerek toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Fırat Çakıroğlu anıldı

Siyasi gündemin tartışıldığı toplantıda, gelecek dönemde yapılacak etkinlikler hakkında planlama da yapıldı. Öğrenciler, Ege Üniversitesi'nde PKK tarafından öldürülen Fırat Çakıroğlu'nu anmak için Fırat Çakıroğlu'nun görüntülerinin yer aldığı bir video izledi. Toplantının sonunda Andımızın okullarda okutulmamasına tepki göstermek için hep bir ağızdan Andımızı okudu. Ege ADT üyeleri, Atatürk'ün izinden ayrılmayacaklarının vurgusunu yaptı. Toplantı sonunda toplu fotoğraf çekilen öğrenciler, "Atatürk Gençliği Görev Başında" sloganı attı.

 

Tarih:
Diğer Haberler