Ege Üniversitesi'nde Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü

Ege Üniversitesi'nde 27 öğrenci topluluğunun katılımıyla Ege Üniversitesi Merkez Kampüste “Teröre Karşı Ege’de Birlik Var!” yürüyüşü düzenlendi.

Ege Üniversitesi'nde Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü

Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan 27 öğrenci topluluğunun katılımıyla Ege Üniversitesi Merkez Kampüste “Teröre Karşı Ege’de Birlik Var!” yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe başta Atatürkçü Düşünce Topluluğu olmak üzere Temel Bilimler Topluluğu, Sanat ve Tasarım Topluluğu, Hiphop Topluluğu, Yeniler Topluluğu, İsimsizler Topluluğu, Capoiera Topluluğu, Fotoğrafçılık Topluluğu, Müzik Topluluğu, Bisiklet Topluluğu, Türk Halk Dansları Topluluğu, Su Altı Topluluğu, Resim Topluluğu, İşletme Topluluğu, İstatistik Araştırmalar Topluluğu, Müzikal Topluluğu, Gateway Topluluğu, Ege Dolphins  Amerikan Futbol Takımı, Karikatür  ve Mizah Topluluğu, Yaratıcı Drama Topluluğu, RED, Atasagun Topluluğu, Sosyal Araştırmalar Topluluğu, Dil Tarih Topluluğu, Sosyal Danslar Topluluğu ,Beslenme ve Sağlık Topluluğu ve Toplum Gönüllüleri Topluluğu  katıldı.

EGE'DE "ANLAMLI" SESSİZLİK

Yüzlerce öğrencinin katıldığı sessiz yürüyüş, öğrencilerin teröre karşı tek yumruk olma iradesini ortaya koyduğu en büyük yürüyüşlerden biri oldu. Öğrenciler, ormanları yakan, Türkiye’yi bölmeye çalışan, Diyarbakır’daki annelerin evlatlarını dağa kaçıran bölücü terör örgütü PKK’ya karşı sessiz yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.

EGELİLER TÜRK MİLLETİNE "SÖZ" VERDİ

Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, 27 öğrenci topluluğu ve Ege Üniversitesi öğrencileri adına konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Özcan Bal, “Vatansever Türk gençliği olarak teröre karşı Ege’de sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüş, teröre karşı sesini çıkarmayan onun işbirlikçilerine bir çığlık oldu.  Bugün terör örgütü PKK, masum vatandaşlarımızı katlediyor. Amerika’nın silahıyla Mehmetçiğimize kurşun sıkıyor. Gençliği anaların yanından kopartarak dağlarda geleceksiz bırakıyor. Sadece insan değil doğa düşmanı da olan PKK, ormanlarımızı yakarak doğa katliamı yapıyor. Vatansever Türk gençliği olarak teröre karşı dimdik ayakta duruyor, milletimizin yanında Mehmetçiğimizin bir adım gerisinde mevzileniyoruz. En başta üniversitelerimizde olmak üzere Türkiye’nin dörtbir yanında PKK terör örgütünü barındırmayacağımıza dair Türk milletine Ege Üniversitesi öğrencileri olarak söz veriyoruz. Beş yıl önce Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun da katıldığı bir yürüyüş daha yapmıştık. O gün olduğu gibi bugün de kararlı ve bir aradayız” dedi.

“BAYRAĞIMIZI BİRLİKTE DALGALANDIRACAĞIZ”

Yürüyüşe katılan Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi Ömer Faruk Dursun, “Üniversiteye geldiğimden beri gördüğüm en anlamlı etkinlikti. Üniversitemizdeki öğrencilerin teröre karşı bu denli birlik oluşu beni hem gururlandırdı hem de duygulandırdı. Yüzlerce öğrenciyle birlikte bayrağımızı dalganlandırarak yürümek, terör sevicilerine ve terör örgütü PKK’ya büyük bir cevap oldu. Üniversitemizde bugün de olduğu gibi her daim teröre karşı birlikteyiz” diyerek heyecanını bizlerle paylaştı.

Haber: Rabia Nur Ağar/Özge Yaren Enç

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler