İstanbul Üniversitesi ADK terörle mücadeleyi konuştu

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü "FETÖ PKK, IŞİD terörüyle mücadele" adlı etkinlikte buluştu.

İstanbul Üniversitesi ADK terörle mücadeleyi konuştu

Öğrencilerin yoğun ilgisi olan panele konuşmacı olarak katılan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar İstanbul Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz yaptığı konuşmasında "Dönemsel olarak 3 terör örgütünün hedefi. Milletin tüm sorunların farkında olması, örgütlenmesi Silahlı Kuvvetlerine güvenmesi karşıt güçleri zayıflatıyor. Toplumu ve devleti yükseltiyor. Türkiye'nin Suriye politikası çok kötü bir politikaydı Fırat Kalkanı'na kadar. Fırat Kalkanı TSK'ya büyük bir moral oldu. PKK şuan da Amerikanın kürt devleti oluşturmada kullandığı maşalardan biridir. Türkiye halkıyla hiçbir bağı yoktur. FETÖ konusunda bu iktidar onlarla ittifak yaptı. 12 Eylül 2010 da yapılan referandumda öyle bir yargı geldi ki siyasi iktidarı iktidardan düşürmeye kalkıştı. Fethullahçı yapılanma dinci, emperyalizmle iç içe iktidarı ele geçirme amacında olan bir terör örgütüdür." vurgularını öne çıkardı.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise "Kıbrıs Savaşından sonra girişmiş olduğumuz en önemli hareket Fırat Kalkanı Harekatıdır. Türkiye Fıratın altına inince kızılca kıyamet koptu. Çünkü orada Amerika'nın büyük bir gayesi vardı. Fırat Kalkanı Harekatı bizim açımızdan çok zor bir harekat ve Mehmetçiğimiz El Baba kadar inmeyi başardı ve şuan içini temizliyor." sözlerini kullandı ve terör örgütlerinin yaptığı saldırılarda umutsuzluğa kapılmanın terör örgütlerinin malzemesi olmaya yol açacağını vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Terörle mücadelenin tüm hatlarının konuşulduğu panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler