İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Şehitlerimiz İçin Yürüdü

Venzeciler'de gerçekleşen terör saldırısında kaybettiğimiz şehitlerimiz için İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü yürüyüş düzenledi.

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Şehitlerimiz İçin Yürüdü

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde gerçekleşen yürüyüşe İstanbul Üniversitesi'ndeki bir çok kulüp ve öğrenci destek verdi. Yürüyüşü düzenleyen Atatürkçü Düşünce Kulübü yürütülen operasyonlarda Mehmetçiğin ve polisin yanında olduğunu vurguladı. 

 

Yürüyüşte Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve Vatan Partisi de yer aldı. Yürüyüşün ardından Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı. 

 

ADK adına basın açıklamasını yapan ADK başkanı Uğur Bıçaklıoğlu, "Türkiye, Veznecilerde patlayan bombayla hain bir saldırya uğradı. Saldırı sonucunda 6 polis ve 5 vatandaşımız şehit oldu 36 kişi yaralandı. Şehitlerimize baş sağlı ve yaralılarımıza şifa diliyoruz. Amerikan emperyalizmi ve taşeronları karşısında bir adım bile geri adım atmayacağız. Türk gençliği teröre karşı vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliği için ayaktadır" dedi.

 

TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan da basın açıklamasında bulundu. Okan Özkan yaptığı açıklamada "Türkiye'ye yönelen bu terör saldırılarının hangi merkezden çıktığını biliyoruz. Bu terör saldırıları İncirlik Üssü'nde planlanıyor. İncirlik Üssü'ne derhal el koyulmalı. Türkiye'de bombaların patlamasını istemiyorsak Amerikan emperyalizmine karşı savaşmaya devam edip İncirlik Üssü'nü kapamalıyız. Bu mücadelede mehmetçiğimizin ve polisimizin yanındayız." dedi. 

 

Patlamanın olduğu yere karanfil bırakan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ise, "Öncelikle terör saldırılarında şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu terör saldırılarının bizim kararlılığımızı engelleyemeyeceğini tekrardan vurguluyoruz.Terör kesinlikle başarılı olamayacak. PKK'sından IŞİD'inde kadar emperyalizm destekli hiç bir terör örgütü ülkemizi bölemeyecek. Terör kaybedecek, Türkiye kazanacak." dedi.

 

Ardından TGB heyeti, şehit polislerimizin bağlı olduğu Beyazıt Karakolu'na taziye ziyaretinde bulundu ve Fatih Cami'sinde yapılan cenazeye katıldı.

Tarih:
Diğer Haberler