Katip Çelebi Üniversitesi ADT Terörle Mücadele ve Fırat'ın Doğusunu Konuştu

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu gazeteci-yazar Ceyhun Bozkurt'la “Terörle Mücadele ve Fırat’ın Doğusu” söyleşisi düzenledi

Katip Çelebi Üniversitesi ADT Terörle Mücadele ve Fırat'ın Doğusunu Konuştu

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu gazeteci-yazar Ceyhun Bozkurt ile birlikte “Terörle Mücadele ve Fırat’ın Doğusu” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşi, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı İrem Özcan’ın konuşmasıyla başladı. Konuşmasında bugün Türkiye’nin dört bir yanında terörle mücadele edildiğinden bahseden Özcan, özellikle yakın zamanda planlanan Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonun ve burada Türk gençliğinin üstüne düşen görevlerin önemini vurguladı.

"ERGENEKON KUMPASINDA YER ALAN İSİMLER PKK'NIN HEDEFİNDEYDİ"

Konuşmacı Ceyhun Bozkurt, terörle mücadele konusunda ilk olarak “FETÖ üzerinden askeri güçsüzleştirmeye çalıştılar. Soykırım senaryosuyla psikolojik baskı kurup halkın direncini kırmaya çalıştılar. Ergenekon kumpasında yer alan isimler PKK’nın hedefindeki isimlerdi ve tasfiyeden sonra PKK ve FETÖ itibar kazandı.” diyerek terör örgütlerinin, Türkiye’nin vatansever olan her kesimini yok etmeye çalıştığını vurguladı.

"AYAKLARIMIZ BU TOPRAĞA BASACAK"

Son olarak Bozkurt, yakın zamanda Fırat’ın doğusuna planlanan operasyonlar üzerine, “Fırat’ın doğusunda siyasi açıdan zorluk yaşanacaktır fakat şunu bilmeliyiz ki 3-4 ay eğitilmiş insanlar TSK’nın karşısında yeterince güçlü değildir. Siyasi birçok farklılıklarımız olsa da yılmayacağız ayaklarımız bu toprağa basacak, topyekün mücadele ancak böyle kazanılır.” diyerek vatanın birliği ve bütünlüğünün korunması adına sınır ötesi operasyonların önemini vurguladı.

Söyleşinin ardından Topluluk Başkanı İrem Özcan, Ceyhun Bozkurt’a plaket takdim etti. Etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Tarih:
Diğer Haberler