Kemalizm ‘Gülenizm’e Cepheden Karşıdır

Sakarya Üniversitesi’nin skandal etkinliğinde konuşmacı Prof. Dr. Adem Çaylak, ‘Gülenizm’in seküler Kemalizm ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Kemalizm ‘Gülenizm’e Cepheden Karşıdır

Sakarya Üniversitesi’nin skandal etkinliğinde konuşmacı Prof. Dr. Adem Çaylak, ‘Gülenizm’in seküler Kemalizm ile eşdeğer olduğunu söyledi. İddiaya Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyelerinden cevap gecikmedi...

 

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM), Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Çaylak’ın katılımıyla “Gülenizm” başlıklı konferans düzenledi. Çaylak, Fethullahçı Terör Örgütü mensupları ile Atatürkçüleri aynı kefeye koymaya çalışarak “FETÖ, kullandığı din dili ve içerdiği söylem itibariyle seküler Kemalizm’in dinci versiyonudur” dedi. Öğrenciler, bu skandal etkinlik için üniversite yönetiminin izin vermiş olmasını şaşkınlıkla karşıladı. Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ise konuyla ilgili açıklama yaparak Kemalizm düşmanlarıyla mücadele edeceklerini söyledi.

AKIL DIŞI İDDİALAR

Konferansın konuşmacısı Çaylak şunları söyledi: Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi ideolojisi seküler Kemalizm’in zor, baskı ve darbesi ile Batılı, pozitivist, modern kapitalist değerler çerçevesinde makbul vatandaş yapılamayan toplum kesimlerini, gönüllü kulluk ve rıza üzerinden devşirmenin ve makbul şakirt yapmanın bir aparatı olarak devreye sokulan FETÖ, kullandığı din dili ve içerdiği söylem itibariyle seküler Kemalizm’in dinci versiyonudur. Devamında, tüm İslami görüntüsüne ve kullandığı din diline rağmen FETÖ’nün bilgi, eğitim, toplum ve devlet anlayışı, seküler Kemalizm’in üzerine oturduğu modern zemin ve beslendiği zihniyet dünyası ile biçimsel olmasa da mahiyet itibariyle özdeştir. Mistik hezeyanlar, rüyalar ve mehdiyet anlayışı ile toplumda seküler Kemalizm’in ulaşamadığı kutsallaştırmayı FETÖ mümkün hale getirdi.

‘SÖZDE’ ENTELEKTÜEL ‘ÖZDE’ GERİCİ

Çaylak’ın konuşmasına Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri ‘Gülenizm’in denen şeyin Kemalizm’e düşman olduğunu söyleyerek sert bir dille cevap verdi: Üniversitemizde öğrencilerin “sözde” entelektüel, edebi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan SASGEM, “Gülenizm” adıyla verdiği konferansta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ideolojisine, Atatürk’e ve onun ilkelerine karşı açıkça bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bizler, üniversitemizde böyle bir etkinliğin yapılmasını doğru bulmuyoruz.

‘EMPERYALİST MAŞASI FETÖ’

Kemalizm, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ideolojisidir. Altı Ok programı günümüzde de geçerliliğini korumaktadır. Türk devrimi, egemenliği, kralların, padişahların ellerinden almış ve kayıtsız şartsız millete bırakmıştır. Ulus devlet modelini benimsemiş ve emperyalizme karşı tam bağımsızlığı savunmuştur. Fethullahçı terör örgütü ise milletin egemenliğine göz diken emperyalist maşası bir yapılanmadır.

‘CEMAATLERE ÖZGÜRLÜK YOK!’

Kemalizm’in ve laikliğin ne olduğunu tam olarak algılayamayanlar, Kemalizm’in ‘Gülenizm’in önünü açtığını iddia ederler. Ancak laiklik tarih sahnesine çıktığı günden beri toplumda cemaatleşmeye ve tarikatlaşmaya karşı çıkmış, din ve dünya işlerini birbirinden ayırmış ve dini bireyin kendi vicdanına bırakma özgürlüğünü sağlamıştır. Atatürk Cumhuriyeti’nde cemaat ve tarikatlara özgürlük yoktur. Kemalizm ideolojik olarak ‘Gülenizm’e cepheden karşıdır.

15 TEMMUZ’UN REÇETESİ ATATÜRK TÜRKİYESİ

15 Temmuz akşamı yaşadığımız Amerikancı/Fethullahçı darbe girişimini ordumuzun ve milletimizin büyük iradesi ile Cumhuriyet mirasına sarılarak püskürttük. 15 Temmuz’dan sonra her yerde gördüğümüz Türk bayrakları ve Atatürk resimleri bizlere Türkiye’nin kurtuluş reçetesinin ne olduğunu çok net bir şekilde göstermektedir. Bizler Atatürkçü ve Vatansever gençler olarak üniversitelerde olan bu düşüncelere karşı her zaman mücadelemize devam edeceğiz.

ALTI OK RAHATSIZLIĞI

Çeşitli sertifika programları hazırlayarak öğrencilerin ek kredi almasını, yani not ortalamalarını yükseltmelerini amaçlayan SASGEM’in düzenlediği ‘Gülenizm’ konferansının çağrı afişinde ise Atatürk’ün Altı Ok’unun üzerine ‘sızıntı, diyalog, hoşgörü, himmet, hizmet, camia’ yazılması dikkat çekti.  

Tarih:
Diğer Haberler