Kırklareli ADK'dan Gülsen Tuncer'le Cumhuriyet ve Sanat söyleşisi

Kırklareli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer'in katılımıyla "Cumhuriyet ve Sanat" söyleşisini düzenledi.

Kırklareli ADK'dan Gülsen Tuncer'le Cumhuriyet ve Sanat söyleşisi

Etkinlikten önce Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer, kulüp başkanı Hüseyin Demircan ve TGB Kırklareli İl Başkanı Eray Yönel'in de katıldığı bir heyet ile birlikte El-Bab'da şehit olan Göktan ÖZÜPEK'in şehadetinin birinci yılındaki mevlüte katılarak şehidimizin ailesi ile görüştü daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde yapılan söyleşi, İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan kulüp başkanı Hüseyin Demircan, "Ülkemizin teröre karşı çok zor dönemlerden geçtiğini teröre karşı gençliğin Askerin Polisin en fazla bir adım arkasında olduğunu vurgulayarak Mustafa Kemal'in Bursa Nutkundan ve Gençliğe Hitabesinden aldığı görev ile her türlü gerici ve bölücü terör örgütlerinin karşısına dikileceklerini belirtti". Ardından konuşan Gülsen TUNCER ise, "Cumhuriyetimizin hem Türk milletine hem sanata kazanımlarını Atatürk gençliğinin bu kazanımlara Kubilay Asteğmen gibi canı pahasına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. TUNCER ülkemizin teröre karşı verdiği mücadelede sağ-sol demeden bütün Türk milletinin top yekûn mücadele ederek temizlenebileceğini söyledi. 87 yıl önce menemen olayında Mustafa Fehmi Kubilay'ın başını kesenler ile FETÖ'nün hiçbir farkı yoktur" dedi.

Söyleşi Erdal Demirkıran'ın Tuncer'e plaket takdim etmesiyle son buldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler