Kırklareli Üniversitesi ADK'dan Türkiye Nereye Gidiyor Paneli

Kırklareli Üniversitesi ADK, Em. Astsubay Oktay Yıldırım ve Aydınlık Gazetesi GYY İlker Yücel'in katılımıyla Türkiye Nereye Gidiyor paneli düzenledi.

Kırklareli Üniversitesi ADK'dan Türkiye Nereye Gidiyor Paneli

Kırklareli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ adlı panele Em. Astsubay Oktay Yıldırım ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel konuşmacı olarak katıldı.
Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı panelin açılış konuşmasını Kırklareli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Burcu İnkaya yaptı.
İnkaya konuşmasında, Atatürk Gençliği olarak, ülkemizde yaşanan olayların bilincindeyiz ve olaylara karşı duyarlıyız dedi. Türkiye’nin terörle mücadelesinde askerimizin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız.

Ardından panel konuşmacısı olan Em. Astsubay Oktay Yıldırım, "Türkiye Nereye Gidiyor" sorusuna bakmadan önce "Türkiye Nereden Geliyor" sorusuna bakmak lazım dedi. Yıldırım konuşmasına "Türkiye artık yeni bir perspektiften dünyaya bakmak zorundadır. Bugün geldiğimiz noktada siyasi partilerin tek başına emperyalizme karşı gelme şansı yoktur. Türkiye’nin birliği hepimizin birinci önceliğidir. Emperyalizmden kurtuldukça, üreten ve ürettiğini satan bir ülke olacağız, zorundayız."
Yıldırım konuşmasının devamında ise Türk Silahlı Kuvvetleri bugün, Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğmuştur. Özellikle bu süreçte Türk Milleti’ni de hiçbir etnik kökene bölünmeden daima mücadele etmek zorundayız. Türk Ordusu öyle bir annedir ki kucağına gelen her çocuğu emzirir diyerek devam etti.
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel konuşmasında "Kulüp arkadaşlarımız 'Türkiye Nereye Gidiyor' cümlesinde soru işareti değil ünlem işareti kullanmışlardır; Çünkü bunun cevabını biliyorlar, biz de biliyoruz. Bugün Türkiye’nin, terörü kökünden kazımak için Suriye ile işbirliği yapması gerekiyor. Hükümet, Suriye ile görüşmelere başladı hatta eski Dış İşleri Bakanı’nı Şam’a yolladı." dedi.
İlker Yücel konuşmasının devamında ise "ABD, FETÖ/PKK kozunu kullandı. Bugün ABD’nin elinde kalan son koz ise dolar kozudur. Dolar ile bugün Türkiye’yi yönetmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar." dedi.

Ardından panel sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Oktay Yıldırım ve İlker Yücel’e plaketlerini Kırklareli Üniversitesi ADK Başkanı Burcu İnkaya ve Kulüp Yöneticisi Mehtap Aslan takdim etti.
Panelin coşkusu, sık sık atılan ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!’ ve ‘Atatürk Gençliği görev başında’ sloganlarıyla daha da arttı.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler