Marmaralı öğrenciler Zeytin Dalı Harekatı konuştu

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Ümit Yalım ve Çağdaş Cengiz'in katılımıyla "Zeytin Dalı Harekatı" etkinliği düzenledi.

Marmaralı öğrenciler Zeytin Dalı Harekatı konuştu

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Cengiz ve Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği “Zeytin Dalı Harekâtı” adlı konferansta konuşmacıydı.

“24 Temmuz 2015’te çok ciddi bir mücadeleye girdik. En nihayetinde teröristlerin kazdıkları hendekler, depoladıkları silahlar ve bombalar kendilerine mezar oldu, Mehmetçik teröristlerin açtığı çukurlara teröristleri gömdü.” sözlerini sarf eden Cengiz, “Dört bir tarafımız düşmanla çevrilmiş durumda, bizler Kurtuluş Savaşı döneminde mazlum devletlerle ittifak haline girdik ve alnımızın akıyla o süreçten çıktık. Şimdi de yapılması gereken komşularımızla ve Asya ile işbirliğidir!” ifadelerini kullandı.


“YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR”

Yaşadığımız olağanüstü dönemle birlikte yeni bir dünya kurulduğunun altını çizen Cengiz: “Amerika’nın dünyanın jandarması olduğu, en güçlüsü olduğu fikri hep kafamıza işlendi fakat Asya, Afrika, Güney Amerika gibi dünün mazlumları bugün daha büyük kuvvetler olarak tarih sahnesine çıkıyor. Şu anki üretimde Çin ve Hindistan Dünya piyasasının %50’sini temsil ediyor oysa Amerika sadece %10 unu temsil ediyor. Dünya değişiyor ve hiç kimse eski kaldığı yerde kalamıyor. Vatansever askerlerimizi Silivri tertipleriyle zindanlara atan iktidar bile değişime ayak uydurmaya ve ekonomisini dünyaya entegre etme çabasında” sözlerini sarf etti.

“TUTARLI İKTİDAR DIŞINDA HER ŞEYİMİZ VAR”

Cengiz: “Türkiye hangi cephede? Türkiye NATO tarafında mı yoksa İran, Suriye ve Rusya ile mi beraber? Bu soruya kesin bir yanıt veremiyoruz; çünkü bu mevcut iktidar bu konuda çok tutarsız. Çavuşoğlu diyor ki: ‘ABD ile Münbiç’te anlaştık oradan YPG çıkacak biz ABD ile yan yana duracağız.’ Şimdi soruyorum hiç aynı yemek 10 kez yenir mi? Biz bu lafları El-Bab zamanında duymadık mı? Amerika PYD’yi bölgeden çekeceğiz demedi mi? Peki çekti mi? Hayır, tam aksine hem eğitti hem binlerce tır silahla donattı.” sözlerini kaydetti ve ekledi: “Türkiye'deki siyasi iktidar tutarsızlıklarla hükümette duramaz, bizim tutarlı bir iktidara ihtiyacımız var. Onun dışında her şeyimiz var. Çok güçlü bir ordumuz var, harika bir gençlik var, damarlarımızdan oluk oluk akan vatanseverlik var”

96 SENE ÖNCE DE GELDİLER FAKAT DENİZE DÖKÜLDÜLER

“Şu an Türkiye’de 13 tane Yunan askeri üssü var. Yunanistan’ın bu hamleleri sizleri bizleri yok sayıyor, en önemlisi milli iradeyi yok sayıyor. İzmir de Muğla’da adalarımızda üs kurmuşlar, yunan bayrağı ve Bizans bayrağı dikmişler, toplarının namlularını bize doğrultmuşlar fakat kimsenin nota verdiği yok.” ifadelerini kullanan Ümit Yalım, “96 sene öncesinde de geldiler fakat Atatürk onlara nota vermenin ötesinde denize döktü.” dedi.

Yalım, konuşmasını “Vatan toprağı namustur, bu ülkenin suyunu içen ve yemeğinin yiyen her Türk Genci kanının son damlasına kadar vatanına sahip çıkmalıdır” sözleriyle tamamladı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler