"ODTÜ Atatürkçülüğün kalesidir!"

ODTÜ’de Dergi 101 ve ÖTK tarafından düzenlenen etkinlikle 102 yıl önce emperyalizme karşı elde ettiğimiz Çanakkale Zaferi kutlandı.

"ODTÜ Atatürkçülüğün kalesidir!"

ODTÜ’de Dergi 101 ve Öğrenci Temsilcileri Konseyi (ÖTK) tarafından düzenlenen "Bilinmeyenleri, Dünü ve Bugünüyle Çanakkale Zaferi" isimli etkinlikte, 102 yıl önce emperyalizme karşı elde ettiğimiz Çanakkale Zaferi kutlandı.

Çanakkale’nin ve bugüne kadar milletçe verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin kahraman şehitleri anıldı. Dergi 101 ve ÖTK Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve 14 bölüm temsilcisinin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe gösterilen yoğun ilgi nedeniyle birçok izleyici etkinliği ayakta takip etmek zorunda kaldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale şehitleri ve terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılan etkinlik, Dergi 101 adına Gülsüm Balaban’ın konuşmasıyla devam etti. Balaban, Çanakkale’de yaşına ve şartların ağırlığına bakmadan ileri atılan gençliğin bugün yine vatan savunmasında birleştiğini ifade etti.

"ODTÜ Atatürkçüğün kalesidir!"

Ardından etkinliğin düzenleyicisi Öğrenci Temsilcileri Konseyi adına söz alan Tolga Dişci, ODTÜ üzerinde yaratılmaya çalışılan ‘terör yuvası’ algısının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Dişci "ODTÜ PKK’nın da DHKP-C’nin de yuvası değildir, ODTÜ vatanseverliğin ve Atatürkçülüğün kalesidir. Bizler bilimi temel alan ve ülkesini geleceğe taşıyacak gençler olarak işte bu salonda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin ardından kapatılan askeri okullarından ayrılarak ODTÜ’ye gelen öğrenciler de etkinlik için salonda bulunanlar arasındaydı. ‘Harbiyeliler’ adına konuşan İbrahim Hakan Yavuz, salonu Çanakkale ve Cumhuriyet Şehitleri yoklaması için ayağa kalkmaya davet etti.

Salondakiler hep bir ağızdan Mustafa Fehmi Kubilay’dan Fethi Sekin’e, Ömer Halisdemir’den Gaffar Okkan’a kahraman şehitlerimizin aramızda olduğunu söyledi.

Anmanın ardından ODTÜ Tarih Bölümü’nün değerli hocalarından Taner Zorbay'ın açık dersini anlatmasıyla etkinlik sonlandırıldı.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler