Osmangazi Fikir Kulübünden 29 Ekim'i Konferansla Kutladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fikir Kulübü, "Dış Basında Cumhuriyet'in 21. Yılı ve Avrupa" etkinliğinde buluştu.

Osmangazi Fikir Kulübünden 29 Ekim'i Konferansla Kutladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fikir Kulübü, ilan ettiği Cumhuriyet Haftasında Prof. Dr. Medine SİVRİ ve Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar TANAÇAN ile "Dış Basında Cumhuriyet'in 21. Yılı ve Avrupa" erkinliğinde buluştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan konferansta Cumhuriyet'in 21. Yılında Türkiye'nin ve Avrupa'nın durumu Fransız Vanguard adlı derginin Türkiye özel sayısından hareketle, birçok alanda incelenen örnekler baz alınarak tartışıldı. Emperyalizmin 2. Dünya Savaşı'yla Avrupa'yı ve Dünya'yı yıkıma sürüklediği bir dönemde Cumhuriyetin Türkiye'yi, Avrupa Devletleri'nden hangi süreçleri izleyerek aydınlığa ve ileriye taşıdığı çok çeşitli konu başlıklarıyla incelendi.

Katılımın yoğun olduğu konferans, Prof. Dr. Medine SİVRİ ve Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar TANAÇAN'a kulüp başkanı Kamile BATARAY tarafından gerçekleştirilen çiçek takdimiyle konferans sona erdi.

Ayrıca Fikir Kulübü 30 Ekim–2 Kasım tarihleri arasında Osman Yaşar TANAÇAN'ın "Dış Basında Cumhuriyet'in 21. Yılı ve Avrupa" konulu resim sergisi düzenleyecek.

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler