Selçuk Üniversitesi ADT'den Mehmetçiğe selam!

Selçuk Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde, 30 topluluk birleşerek Mehmetçik’e destek mesajı verdi.

Selçuk Üniversitesi ADT'den Mehmetçiğe selam!

Selçuk Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde, 30 topluluk birleşerek Mehmetçik’e destek mesajı verdi. "Türk gençliği Afrin’de savaşan Mehmetçiğin yanındadır" yazılı pankart üniversiteye asıldı. Afrin’de savaşan Mehmetçik’e yurdun dört bir yanından destek gelmeye devam ediyor. Konya Selçuk Üniversitesi’nde 30 topluluk Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde birleşerek ortak bildiriye imza attı. "Türk gençliği Afrin’de savaşan Mehmetçiğin yanındadır" başlığı altında imzalanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

"BİR ADIM GERİSİNDEYİZ"

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin toprak bütünlüğümüzü ve can güvenliğimizi tehdit eden Amerikan güdümlü terör gruplarına karşı başlattığı Zeytindalı Harekatı’nı desteklediğimizi bildiriyoruz. Bazı çevreler tarafından ‘Savaşa Hayır’ adı altında yürütülen kara propagandanın sınır ötesinde vatan mücadelesi veren Mehmetçiğe muhalefet etmek dışında bir amacı bulunmamaktadır.Unutulmamalıdır ki; Çanakkale Savaşımız, Kurtuluş Savaşımız, ne kadar haklı ise bu harekat da o derece haklıdır. Zira bu harekat vatanımızı savunmak ve Türkiye ile Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak için yürütülmektedir. Bugün savaşa hayır diyenler, sınırımızdaki terör örgütlerine binlerce tır silah yardımı yapan emperyalist devletlerle yan yana geldiğini unutmamalıdır. Bizler vatansever Türk gençleri olarak kahraman Mehmetçiğimizin en fazla bir adım gerisinde mevzileniyoruz ve kararlıkla bildiriyoruz. Afrin’de zafer Mehmetçiğin olacak.”

Mehmetçik kenetlenmiş millet ister

AYDINLIK’a konuan Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düünce Topluluğu Başkanı İbrahim Toraman şunları dile getirdi:

“Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu kuruluşundan itibaren üniversitenin birleştirici gücü olmayı hedefler. Bugün bu ihtiyacı daha fazla hissediyoruz. Kahraman Mehmetçiğimiz Afrin’de Amerikan güdümlü terör gruplarına karşı savaşırken Atatürk gençliği, cephe gerisinde Mehmetçiğe muhalefet edenlere geçit vermeyecektir. Mehmetçik vatan savaşıverirken, iç cephede kenetlenmiş bir millet görmek ister. Bu sebeple Afrin’deki savaşın haklılığını ve Türk gençliğinin Mehmetçiğin yanında olduğunu gösteren bir bildiri hazırladık. Bu bildiriyi üniversitemizdeki diğer topluluklara ilettik ve Selçuk Üniversitesinin Mehmetçiğin yanında olduğunu gösterdi. 30 toplulukta yer alan binlerce genç Tıbbiyeli Hikmetlerden aldığı görevi bugün Afrin’de savaşan Mehmetçiğin yanında olduğunu göstererek yerine getirdi. Bu çalışmaya ek olarak kampüs içerisindeki Gökkuşağı Aışveriş Merkezi’ne pankartımızı astık. Mehmetçiğimize destek için daha birçok etkinlik düzenleyeceğiz.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler