Selçuk Üniversitesi ADT'den terörle mücadele paneli

Selçuk Üniversitesi ADT, Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Cüneyt Akalın ile "Terör ile Mücadele Paneli" düzenledi.

Selçuk Üniversitesi ADT'den terörle mücadele paneli

Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, Terör ile Mücadele Paneli düzenledi. Panelin konukları Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen  ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Cüneyt Akalın'dı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Erdener Saraçlar’ın ardından Ali Türkşen ve Cüneyt Akalın yerlerini alarak konuşmalarına başladı.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Cüneyt Akalın “Ülkemiz Suriye’de dikkatli bir harekat yürütmek zorunda sadece askeri olarak değil aynı zamanda siyasi olarak da dikkatli olmalıdır. Biz bu toprakların ali kıran baş keseni değiliz, biz bu toprakların ABD’si değiliz, biz komşularımızla birlikte anlaşarak dikkatli bir harekat yürütürsek terörle mücadelede başaralı olabiliriz” dedi.

Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen: “Terörle mücadelede, askeri operasyonlarla büyük başarılar elde edilebilir fakat bu operasyonlar politik anlamda desteklenmediği takdirde o askerlerin çabası büyük ölçüde boşa gider. Politikanızı terörü tamamen bitirme üzerine kurmalısınız ve Türkiye'nin bu terör belasından nasıl kurtulacağının çözümü de belli: Yurtta Sulh Cihanda Sulh!” dedi

Panel soru cevap ile devam etti. Konferansın sonunda Cüneyt Akalın ve Ali Türkşen’e Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak plaket takdim edildi.

Haber: Ekrem Yurdusev

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler