Süheyl Batum Boğaziçi'nden seslendi: Başkanlığa geçit yok!

Prof.Dr.Süheyl Batum Boğaziçili gençlerle Yeni Anayasa Paneli'nde buluştu

Süheyl Batum Boğaziçi'nden seslendi: Başkanlığa geçit yok!

Geçtiğimiz haftalarda anayasa gerçeklerini anlattığı için Bahçeşehir Üniversitesindeki görevine son verilen Prof. Dr. Süheyl Batum öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün daveti üzerine Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsündeki anayasa paneline katılan Süheyl Batum, 120den fazla öğrenciye 16 Nisan'da halk oylamasına gidecek anayasa ile ilgili gerçekleri anlattı.

İki buçuk saatten fazla süren söyleşide bunun bir başkanlık sistemi olmadığını, hiçbir başkanlık sisteminde başkana fesih yetkisi ve yargıyı atama yetkisinin verilmediğini ve hiçbir başkanın parti başkanı olamayacağını söyleyen Batum, sözlerine: "Bu yetkilerin Atatürk döneminde de olduğunu söylüyorlar bırakın cumhuriyet dönemini böyle bir şey meşrutiyet döneminde bile yok" diyerek devam etti.

Cumhurbaşkanının yargılanabileceği iddialarını ise palavra olarak nitelendiren Süheyl Batum, parti genel başkanı şapkasıyla seçtiği milletvekillerinin cumhurbaşkanını yargılama ihtimali olmadığı, bir ihtimal yargılamaya kalksalar bile cumhurbaşkanının meclisi fes etme yetkisinin olduğunu belirtti.

Bu anayasanın bir üst akılın oyunu olduğunu belirten Süheyl Batum, bu anayasanın bölünme yolunu açtığını, batı medyasının diktatör haberleriyle bölücü terör örgütünü meşrulaştırmaya çalıştığının belirterek Türk milletinin tek adamlığa yol açacak bu anayasayı kabul etmeyeceğini, 17 Nisan sabahı üst akıl tarafından tezgahlanan oyunun bozulacağını belirterek sözlerine son verdi.

Tarih:
Diğer Haberler