TGB Genel Başkanı Cem Dikmen: "Bu savaş ABD ile savaştır!"

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte konuşan Genel Başkanımız Cem Dikmen: "Bu savaş doğrudan ABD ile savaştır!"

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen: "Bu savaş ABD ile savaştır!"

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte Türk ordusunun Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı üzerini değerlendiren Genel Başkanımız Cem Dikmen, "Bu savaş doğrudan ABD ile savaştır!" ifadelerini dile getirdi.

Genel Başkanımız Cem Dikmen ve Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Av. Zeynep Küçük, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği “Gençliğin ve Hukukçuların Gözünden Vatan Savunması” adlı etkinlikte konuşmacıydı.

Etkinlik saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BÖLGE ÜLKELERİYLE BARIŞI GETİRECEK HAREKAT

“Şu an yürüyen Zeytin Dalı Harekatı, çok ciddi başarıları içerisinde barındırıyor. Çünkü yıllarca Ergenekon - Balyoz davaları ve 15 Temmuz’la yıpratılmış bir ordu bu zaferleri kazanıyor. Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasi bağımsızlığa ihtiyacı var. Türk Ordusu terör örgütü temizliğine girdi” sözlerini sarf eden Cem Dikmen: “Dünyada artık vekalet savaşları var, artık emperyalist kuvvetler kendi piyonları olan terör örgütleriyle milli devletleri hedef alıyor. Sınırımızdaki bu savaş terör örgütleriyle bir savaş değil. Bu savaş o terör örgütlerinin sahipleriyle; Irak’ı, Suriye’yi, Türkiye’yi bölmek isteyen ABD ile savaş. Bu savaş ABD bizden daha fazla şehit almasın diyedir. Bu harekat sınırlarımızın güvenliği içindir. Bu harekat bölgede kukla bir Kürdistan kurulmasın diyedir. Bu harekat bölge ülkeleriyle barışı getirecektir” şeklinde konuştu.

SADDAM’A, KADDAFİ’YE OYNANAN OYUNLAR TÜRKİYE’YE OYNANMAK İSTENİYOR

Dikmen: “Suriye insanların kardeşçe yaşayabileceği bir toplumdu. Şimdi o ülkeyi mezhepçe ve siyaseten böldüler. Saddam’a, Kaddafi’ye oynanan oyunlar Esad’a ve Türkiye’ye de oynanmak isteniyor. Tüm halkımız ABD’nin Türkiye’nin karşısında olduğunu görmeye başladı. Bugün Suriye’yle kardeşlik ilişkisini yeniden kurmamız gerekiyor. Nihai barış bölge ülkelerinin emperyalizmin piyonlarına karşı birlikte hareket etmesiyle sağlanır. Sorumlu muhalefet olarak bunu hükümete söylemeliyiz” ifadelerini kullandı.

“AYNI ALGI OPERASYONU ERGENEKON KUMPASINDA DA YAŞANDI”

Av. Zeynep Küçük: “Afrin’de sivil halka zarar verildiği, bu Zeytin Dalı Harekatı’nın insan haklarına aykırı olduğu gösterilmeye çalışılıyor. Kafalarımızda soru işaretleri yaratan bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. Aynı algı operasyonu Ergenekon kumpasında da yaşandı. Bir canavar yaratılmaya çalışılıyordu. Bu çok sistemli ve çok etkili yürütülen bir operasyondu. Şimdi Afrin Harekatı için de aynı operasyonla karşı karşıyayız” sözlerini sarf etti.

İLK ÖNCE HUKUKÇULAR SAFLARI SIKLAŞTIRMALI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yaptığı operasyonun ne kadar haklı bir zeminde olduğunu, bu operasyonun sınırları korumak için yapıldığını her fırsatta gururla anlattığını belirten Küçük: “Bizim görevimiz bu operasyonun sonuna kadar arkasında bulunmak. Türkiye’nin geleceği, bekası açısından kendi duruşumuzu belli etmek. Türk Orudusu dış cephede savaşırken, ilk önce biz hukukçular ön cephede safları sıklaştırmalıyız” sözlerini kaydetti.

Soru-cevap kısmının ardından etkinlik, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı İnci Sedef Karaca’nın, Av. Zeynep Küçük ve Genel Başkanımız Cem Dikmen’e plaketlerini takdim etmesiyle son buldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler