10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başlıyor

'Gevrek, Boyoz ve Kukla' sloganıyla başlangıç yapacak olan festival,2016 'da 'dünyanın en büyük kukla festivali' madalyasını İzmir'de alacak.

10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başlıyor

Hedefin 100 bin seyirci olduğu ve 3 Mart - 9 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosu topluluğu 64 gösteriyi 45 gösteri mekânında 275 kez sahneleyecek.

Hem Eğlenilecek, Hem Çalışılacak...

10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri bu sene 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosu topluluğu ile tüm İzmir’i kocaman bir sahneye dönüştürmesinin yanı sıra birçok ilke de imza atıyor. 45 mekânda 64 gösteriyi 275 kez tekrarlayacak olan kukla tiyatrosu grupları İzmir’i görkemli bir renk cümbüşüne çevirecek. İzmir’in en önemli kültürel markalarından biri olan festivalin bu seneki sloganı; Gevrek, Boyoz ve Kukla. 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 2016 yılı içinde düzenlenecekler arasında dünyanın en büyük kukla festivali olma özelliğini taşıyor. Kuklayı her yönüyle bir bütün olarak ele almayı amaçlayan festival, sergi, atölye çalışmaları ve daha birçok etkinlikle İzmirlilerin karşısına çıkıyor. Festival kapsamında her yaştan izleyiciye uygun etkinlikler bulunuyor. İzmir’in birçok ilçesi dahil olmak üzere her yanına yayılmış bir şekilde gerçekleşecek festivalin programı kapsamında düzenlenen 2. Kipa AVM Kukla Şenliği birbirinden güzel kukla gösterileri ve atölye çalışmaları ile küçük, büyük herkes için tam bir eğlence atmosferi oluşturacak.

Bu seneki festivalin önemli etkinliklerinden biri de 2 gün sürecek uluslararası bir sempozyum. Sempozyumun başlığı “Kuklanın Çağdaş Gösteri Sanatlarındaki Rolü”. Konak Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen sempozyumda, kukla sanatının önemli uzmanları 2 gün boyunca son yıllarda üzerinde önemli tartışmalar yapılan bu konuda bildiriler sunacaklar ve görüşlerini paylaşacaklar. Kukla ve çağdaş gösteri sanatları arasındaki ilişkinin bu düzeyde araştırılacağı dünyada ilk sempozyum olma özelliğine sahip etkinliğe yabancı ülkelerden 10, Türkiye’den 5 akademisyen katılıyor.

Yoğun ilginin beklendiği festivale, bu sene birçok ülkeden katılım olacak. İşte o ülkeler;

ABD’den Dragon Art Studio, Red Ball Theatre Company, Almanya’dan Thalias Kompagnons, Theatre Waidspeicher, Arjantin’den Valeria Guglietti, Avustralya’dan Richard Bradshaw, Avusturya’dan Karin Schäfer Figuren Theatre, Belçika’dan Compagnie Romane Oh!, Bosna Hersek’ten Children’s Theatre Of Republic Of Srpska, Bulgaristan’dan Burgas State Puppet Theatre, Sliven State Puppet Theatre, Small Theatre Company, Varna State Puppet Theatre, Yambol State Puppet Theatre, Çek Cumhuriyeti’nden Alfa Theatre, Drak Theatre, Danimarka’dan Sofie Krog Teater, Fransa’dan Compagnie A, Compagnie Syllabe, Compagnie Theatres De Marionettes, Polina Borisova, Gürcistan’dan Fingers Theatre, Hollanda’dan Lichtbende Theatre, İskoçya’dan Sokobauno Puppet Theatre, Yugen Puppet Company, İspanya’dan Jam, Jordi Bertran, La Maquine, Rocamora Teatre, İsrail’den Ariel Doron, Losha & Sharon Gavrielov, Ofir Nahari, The Galilee Multicultural Theatre, The Train Theatre, İtalya’dan Girovaga e Rondella Family Theater, Japonya’dan Yuki Puppet Works, Kanada’dan Y2D Productions, Macaristan’dan Kabòca Puppet Theater, Makedonya’dan Theatre for Youth and Children, Malezya’dan Wak Long Music Center, Norveç’ten Kattas Figurteater Ensemble, Polonya’dan Teatr Lalki i Ludzie, Portekiz’den A Tarumba, Romanya’dan "Prichindel" Puppet Theatre Alba Iulia, Rusya’dan Tchemodan – Duet “Kvam”, Slovenya’dan Ljubljana Puppet Theatre, Maribor Puppet Theatre, Teatro Matita, Şili’den David Zuazola Puppets Company, Tayvan’dan Unique Puppet Theatre Company, Türkiye’den Geleneksel Gösteri Sanatları Topluluğu, İzmir Kukla Tiyatrosu, Suat Veral, Tatavla Tiyatro, Tiyatro Büyü, Tiyatro Monimol, Yunanistan’dan Antamapantahou Marionette Theater, Don’t Panic Puppet Theater

Bu ilgi çekici festivalin yapılmasında katkı sağlayan bir çok destekçi de var.İşte o destekçiler;

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İpragaz, Kipa, Recordati, Bornova Belediyesi, Buca Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Alman Kültür Merkezi, Amerikan Büyükelçiliği, Avusturalya Büyükelçiliği, Avusturya Hükümeti (plaket verilmeyecek), Çek Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı (plaket verilmeyecek), İzmir Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Büyükelçiliği, İsrail Büyükelçiliği, İzmir İtalyan Konsolosluğu, Turizm Malezya Ofisi, Romen Kültür Merkezi, Beğendik Abi, Dimes, Forum Bornova, Froma Kimya, Han Tiyatrosu, Hotel İsmira, K2 Güncel Sanat Merkezi, Agora Rotary Klübü, Varuna Gezgin, Vispo, Bizim İzmir, Ege Magazin Gazetecileri Derneği, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Posta, Yeni Asır

Hem ücretli hem ücretsiz etkinliklerden oluşan festival programının ayrıntılı bilgilerine, www.izmirkuklagunleri.com adresinden kolaylıkla ulaşılabilir.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler