27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı

İstanbul Beyaz Perdesini 27. Kez Aralıyor.

27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı

İstanbul Beyaz Perdesini 27. Kez Aralıyor

“27. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali Başladı”

Kısa film tutkunlarını bir araya getiren 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali,bugün İtalyan Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Ülkemizin önde gelen sanat etkinlikleri arasında yer alan ve büyük ilgi altında olan “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali” bu yıl 27 yaşına giriyor. Festival programı kaçırıldığında üzülünecek yerli ve yabancı kısa filmlerle seyirciyi selamlıyor. 10 Şubat'a kadar sürecek festivalde, büyük çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş kısa filmler ücretsiz olarak beyazperdeye yansıtılacak. Farklı gün ve saatlerde iki kez gösterime sunulacak filmler Fransız Kültür Merkezi, Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi, Tepebaşı Alman Kültür Merkezi, Galatasaray sinema salonlarında Türkçe altyazılı olarak izlenebilecek.


Oscar Adayı ‘Ava Maria’ Festivalde Yerini Aldı

Festivale bu yıl kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel kategorilerden toplam 1023 filmden 57 tanesi programa dahil edildi.
80 yabancı kısa filmin olduğu programda, bu yılın Oscar adayı kısa filmlerinden olan ‘Ava Maria’da yer alıyor. Toplam 137 filmin seyirciyle buluşacağı festivalin bu yılki seçici kurulu Ali Aga, Beste Bereket, Burcu Aykar, Natali Yeres, Osman Evre Tolga ve Selim Demirdelen’den oluşuyor.

Festival kapsamında, Nâzım Hikmet'in 114. doğum yıldönümü anısına çekilen,'Bursa'nın Nâzım'ı' isimli belgeselin de galası yapılacak.

Tarih:
Diğer Haberler