44 Fotoğrafçı Fikret Otyam İçin Buluştu!

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kaybettiğimiz ressam, yazar ve fotoğrafçı Fikret Otyam, arkasında geniş bir resim, kitap ve fotoğraf arşivi bıraktı.

44 Fotoğrafçı Fikret Otyam İçin Buluştu!

015 Ağustos’unda aramızdan ayrılan Aydınlık yazarı, ressam, yazar ve fotoğraf sanatçısı Fikret Otyam’ı anmak üzere “Bitmeyen Bir Yolculuk: Gide Gide Fikret Otyam’ın Ardından” adlı sergi 21 Aralık’ta Fulya Sanat’ta açıldı.

2015 Ağustos’unda aramızdan ayrılan Aydınlık yazarı, ressam, yazar ve fotoğraf sanatçısı Fikret Otyam’ı 90. yaş gününde anmak üzere “Bitmeyen Bir Yolculuk: Gide Gide Fikret Otyam’ın Ardından” adlı sergi 21 Aralık’ta Fulya Sanat’ta açıldı.

Türkiye’nin toplumsal, kültürel ve sanatsal birikimine yeri doldurulamaz katkılarda bulunan, arkasında geniş bir resim, kitap ve fotoğraf arşivi bırakan Otyam için düzenlenen sergide Ara Güler, Nuri Bilge Ceylan, Gültekin Çizgen, Jak Baruh, Coşkun Aral, Mehtap Baydu,Abdurrahman Antakyalı ve Emre Zeytinoğlu’nun da aralarında bulunduğu ulusal ve uluslararası alanda önemli bir yere sahip 44 fotoğrafçı ve sanatçı yer alıyor.

Kızları Elvan Baransel, İrep Otyam Bilgiç ve Döne Otyam’ın girişimleriyle, Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve sanatçı dostlarının işbirliğiyle, Otyam’ın Gide Gide kitap dizileri ve fotoğraflarından ilhamla oluşturulan sergi, Otyam’a “saygı” niteliği taşıyor. Fotoğrafın önemli isimleri, Fikret Otyam’ın “Gide Gide” kitap ve fotoğraflarından ortaya çıkan kavramsallığın altında buluşuyor.

Kataloğunda fotoğraf tarihçisi Engin Özendes ve sanat tarihçisi Fırat Arapoğlu’nun yazılarının bulunduğu sergi, 3 Ocak’ta sona erecek.  

aydinlik.com.tr

Tarih:
Diğer Haberler