57. Alay ruhu notalarda canlanacak

İş Sanat, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Besteci ve keman sanatçısı Can Atilla'nın '57. Alay Gelibolu Senfonisi'ne ev sahipliği yapıyor.

57. Alay ruhu notalarda canlanacak

İş Sanat, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Besteci ve keman sanatçısı Can Atilla'nın '57. Alay Gelibolu Senfonisi'ne ev sahipliği yapıyor.

Besteci ve keman sanatçısı Can Atilla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında bestelediği, dört bölümden oluşan “57. Alay Gelibolu Senfonisi” ile İş Sanat’a konuk oluyor.

Eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok kez sahnelenen Can Atilla, Bilinçaltı, Omni, Cariyeler ve Geceler, 1453-Sultanlar Aşkına, Aşk-ı Hürrem, Can-ı Yunus, Şems-i Rumi gibi albümleriyle ve çeşitli tiyatro oyunları için bestelediği müziklerle birçok ödülün de sahibi.

Şan eğitimini Buffalo’daki New York Eyalet Üniversitesi’nde ve Hartford Üniversitesi Hartt Müzik Okulu’nda alan Amerikalı soprano Angela Ahıskal, Samuel Barber’ın Knoxville, Summer of 1915 ve Karl Jenkins’in Stabat Mater başlıklı eserlerinin Türkiye’de ilk seslendirilişlerine solist olarak katıldı.

Moskova Devlet Konservatuvarı’nda ünlü Rus viyolonselciler Prof. Natalya Şahovskaya ve Prof. Stefan Kalyanov ile çalışan Özbek çellist Serdar Rasul ise 1993 yılında beri Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi.

Can Atilla, Serdar Rasul, Angela Ahıskal gibi isimlerle sahnede Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin öğretim kadrosunda yer alan, Türkiye ve 12 farklı ülkeden seçkin sanatçılardan oluşan Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Türkiye’nin ilk "özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu” olma özelliğini taşıyan Bilkent Senfoni Orkestrası’nı, çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda profesör unvanıyla sürdüren şef Burak Tüzün yönetecek.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler