Gümüşlük geceleri müzikle aydınlanacak

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 24 Temmuz - 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Gümüşlük geceleri müzikle aydınlanacak

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük Köyü’nde 24 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali hazırlıkları yoğunlaştı. 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı, klasik konserler dizisinde yine ustaları ağırlarken, “Suda Caz” ve “Kumda Gitar” konserleri ise Gümüşlük sahilinde düzenlenecek.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını, Piyanist Eren Levendoğlu’nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl ülkemizin yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika’dan gelecek müzisyen konuklar, 6 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü konukları ağırlayacak festivalin yabancısı olmayan sempatik Fransız kemancı Gilles Apap’a açılış konserinde akordeon ustası Myriam Lafar eşlik edecek. Festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu, viyolonselci Dilbağ Tokay’la antik taş ocağında sahne alırken; yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil - Raffaele Trevisani performans sergileyecek. Festival, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile sona erecek. 

SUDA CAZ VE KUMDA GİTAR

“Suda Caz” konserleri Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavssen ile başlayacak ve Emin Fındıkoğlu Trio ile Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz gibi gruplarla sürecek. “Kumda Gitar” konserleri ise Erdem Sökmen & Hasan Meten ikilisi ile başlayacak. Ardından piyanodaki virtüözlüğünü gitarına da yansıtan ünlü Brezilyalı sanatçı Egberto Gismonti ve festivalin önceki yıllarda da konuğu olan Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, birer konser verecekler.

TOPRAK EV’DE YARIŞMA

Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma bu yıl da büyük ustaya saygı duruşu niteliği taşıyor. Bestecinin adını yaşatmayı, gelecek kuşaklara müziğini aktarmayı ve dünyaya duyurmayı amaçlayan; 2 yılda bir yapılan yarışmanın 4.’sü, 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev’de düzenlenecek. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler