"Halatlar fora Kartalım"

Atatürk’ün, "Geldikleri gibi giderler" dediği tarihi Kartal İstimbotu’nun halka açık bir anıt haline gelmesi için seferberlik başlatıldı.

"Halatlar fora Kartalım"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Kasım 1918 tarihinde Haydarpaşa’dan Galata’ya giderken güvertesinde dünya savaş tarihine geçen "Geldikleri Gibi Giderler" sözünü söylediği ve müze yapılması planlanan Kartal II İstimbotu’nun onarımı için 7’den 77’e vatanseverler İstimbot’un önünde toplanarak kamuyounu seferberliğe çağırdı. 10 yaşındaki Cem Tuğcu, kumbarasını babasına vererek “Bunu Atatürk’ün gemisine bağışla” dedi. 93 yaşındaki Necdet Akson 3 aylık emeklilik maaşını, Kartal’ın müze olması için Kartal’ı Kurtarma Platformu’na bağışladı. İstimbotun anıt müze haline getirilmesi ve Atatürk’ün gerçekçi bir filminin çekilmesi için Platform, Kartal II’nin önünde dün basın açıklaması yaptı, kamuoyu seferberliğe çağrıldı.

İNANÇ VE AZMİ YENİDEN HAYKIRACAK

Basın açıklamasını okuyan Kartal’ı Kurtarma Platformu Başkanı Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Kartal II İstimbotu’nun 7’den 77’ye yüreğinde vatan aşkı taşıyan herkesi etrafında birleştirdiğini belirterek şöyle devam etti: “Bu gemi; birleşen gemi, batırılamayan gemi, Türkiyedir. Bu gemiyi kimse batıramaz çünkü bu gemide Türk milleti var. Dosta güven, düşmana korku geleceğe ders niteliğindeki bu emaneti restore ederek, Anıt Gemi yapıyoruz. Bir zamanlar küstah işgal zırhlılarının aktığı Boğaz’da mağrur ve dimdik durarak Türk’ün mücadele, inanç ve azmini yeniden haykıracak. Bu vesileyle ülkemizin birlik, beraberlik ve bekası için Afrin’de teröristleri ve onlara silah verenleri ‘Geldikleri gibi gönderen’ kahraman Mehmetçiğe, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de gelecek nesillerimizin güvenlik ve refahına göz dikenleri Mavi Vatanımız’dan sürerek uzaklaştıran Cumhuriyet Donanması’na selam gönderiyoruz. Kartal İstimbotu umudun bugüne yansımasıdır. Onu sonsuza kadar yaşatacağız. Kartal’ın ayağa kalkması , halkın ziyaretine açılacak bir anıt gemi haline gelmesi ve gerçek bir Atatürk filmi çekilmesi için kamuoyunu seferberliğe çağırıyoruz. Gemici deyimiyle, halatlar fora Kartalım.”

Haber: Halil Yılmaz (Aydınlık)

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler