Sorgucu Belgeseli İranlılarla Buluştu

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un yakın tarihe ışık tutan anıları "Sorgucu" belgeseliyle İran’da beyaz perdeye yansıdı.

Sorgucu Belgeseli İranlılarla Buluştu

İran’da düzenlenen Ammar Uluslarası Film Festivali’nde ‘Sorgucu’ belgeselinin galası yapıldı. Başkent Tahran’daki Filistin Sinemasında izleyiciyle buluşan belgeselde, ABD’nin taşeron örgütleri PKK ve Fethullahçı terör örgütünün kirli yüzü E. Albay Hasan Atilla UĞUR’un gözünden anlatıldı. İranlı yönetmen Emin Yegane ve gazeteci Mesud Sadr Muhammedi tarafından çekilen belgeselde, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasından sorgu sürecine, PKK terör ögütünün emperyalizmin güdümünde yaptığı eylemler gösterildi. 15 Temmuz Amerikancı, Fethullahçı darbe girişimi ve FETÖ gerçeğinin gözler önüne serildiği belgesel izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Ülkede bulunan akademisyen ve gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği belgeselin yakın zamanda İran devlet Televizyonunda da gösterime gireceği bildirildi.

EMPERYALİZMİN HEDEFİNDEKİ İKİ ÜLKEYİZ

Aydınlık’a konuşan belgeselin yönetmeni Emin Yegane, Türkiye’nin yakın tarihindeki emperyalist senaryoları İran halkına aktarmayı başardıklarını ifade etti. Özellikle 15 Temmuz sürecinin, Fethullahçı Terör Örgütü’nün hedefindeki bir isimden aktarılmasının oldukça önemli olduğunu dile getiren Yegane, “Biz bu coğrafyada emperyalizmin hedefindeki en kadim iki ülkeyiz. Bizleri hedef alan emperyalist oyunları ve hamleleri iyi okumak ve değerlendirmek gerekli, biz bu belgeselle bunu yapmayı amaçladık. Bizi birbirinin kopyası piyonlarla hedef aldıklarını yansıtmaya çalıştık ve bunu bütün gerçekliği ile anlattık. Sayın Atilla Uğur’un anlattıkları bizim emperyal projelere karşı neden birlikte hareket etmemiz gerektiği sorusuna yanıt oldu. Biz filmimizin İran ile birlikte dost ve kardeş Türkiye’de de çeşitli televizyon kanallarında yayınlanmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN BİR GÖREVDİR

Belgeselin sunucusu gazeteci Mesud Sadr Muhammedi ise belgesele dair şu ifadeleri kullandı, “PKK ve FETÖ gerçeği İran’da geniş kitlelere ulaşması gereken önemli iki başlıktır. 15 Temmuz gecesi yaşananları ve PKK terör örgütünün taşeron eylemlerini halkımıza bütün çıplaklığı ile anlatmak bizim için bir görevdir, bizler emperyalizmin yanlızca bizi değil bölgemizdeki diğer ülkeleride nasıl işgal etmek istediği gerçeğini birinci ağızdan vatandaşlarımıza anlatmış olduk. Emperyalizm benzer örgütler ile bizi de hedef aldığını ve bu örgütlerin aynı kuklacı tarafından yönetildiğini ifade ettik.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler