Türkiye’nin İlk Şiir Sergisi Açıldı

Şair Haydar Ergülen'in düzenlediği, "Türkiye'nin ilk şiir sergisini" 1-31 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz

Türkiye’nin İlk Şiir Sergisi Açıldı

Günümüz şiirinin en önemli isimlerinden Haydar Ergülen, Türkiye’nin ilk şiir sergisini düzenliyor. Bir tür ‘şiir bienali’ olarak da nitelendirilebilecek sergi 1-31 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde görülebilir.

Eskiden yeni olarak kabul edilen, yenilerde ise unutulan ‘şiir sergisi’; şiirin her şey olduğu ve şiirin her yerde olabileceği düşüncesiyle yeniden açılıyor... Yeşim Cimcoz Yazıevi’nde usta şair Haydar Ergülen’in yıllardır yürüttüğü ‘şiir yazma atölyesi’nin ürünleri, ‘Şiirin Seyri’ başlıklı etkinlik kapsamında 1-31 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Bir tür ‘şiir bienali’ de sayılabilecek bu girişim, şiirin farklı, yaratıcı sergileme biçimleri yanında, gösteri, okuma, dinleti, panel, konuşma, söyleşi ve tartışmalarıyla organik bir ruh kazanıyor. 30’u aşkın şair, şiir yazarı, şair adayı, heveslisi ve destekçisinin bir araya gelerek oluşturdukları sergi ve belirli tarihlerde düzenlenecek atölyeleriyle birlikte 1-31 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler