Üsküdar'da Kanalizasyon Çalışmaları Sırasında Tarihi Kalıntılar Bulundu

Üsküdar'da İSKİ'nin atık su ve yağmur suyu kanallarının yenilenmesi sırasında asfaltın hemen altından tarihi kalıntılar çıktı.

Üsküdar'da Kanalizasyon Çalışmaları Sırasında Tarihi Kalıntılar Bulundu

İSKİ'nin atık su ve yağmur suyu kanallarının yenilenmesi sırasında asfaltın hemen altından tarihi kalıntılar çıktı.

Alınan bilgiye göre İSKİ'nin, Hakimiyet-i Milliye Caddesi üzerinde atık su ve yağmur suyu kanallarının yenilenmesi çalışmaları sırasında asfaltın hemen altında tarihi kalıntılara rastlandı.

Çalışmalar devam ederken tarihi kalıntılara rastlanması üzerine İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden yardım istendi. Müze, 5 arkeolog görevlendirerek arkeolojik kazıya başladı. Kazı çalışmaları sırasında çıkan dükkan, konut gibi mimari yapı kalıntılarının, Osmanlı dönemine ait olduğunun belirlenmesi üzerine, kalıntıların belgeleme çalışmalarına başlandı. Titiz bir çalışma yürüten ekipler, yapıların etrafındaki toprakları da eleyerek, küçük eserlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

İSKİ’nin yağmur suyu ve atık su kanalı çalışması Üsküdar Meydanı’ndan başlayarak Hakimiyet-i Milliye Caddesi boyunca devam ediyor. Selman-ı Pak, Çavuşdere, Dr. Fahri Atabey ve Selami Ali caddeleri üzerinde yağmur suyu kolektörü, buralara akım sağlayan diğer cadde ve sokaklarda yağmursuyu şebekesi ve ızgaraları yapılacak.

Yağmur suyu kanalı 2 metre çapında ve toplam 6 bin 500 metre, atık su kanalı ise 1 metre çapında, 5 bin 500 metre uzunluğunda olacak. Böylece yerin altından açılan kanallarla yağmur suları denize verilecek.

Bu arada, tarihi kalıntıların ortaya çıkarılması çalışmaları sürüyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler