16 Nisan’da Türk Gençliğinin Kararı: ”Egemenlik Milletindir”

TGB Muğla İl Sekreteri Naci Önenköprülü yazdı...

16 Nisan’da Türk Gençliğinin Kararı: ”Egemenlik Milletindir”
Naci Önenköprülü
Naci Önenköprülü
YAZAR

Türkiye iki ayı aşkın süredir Halk Oylaması sürecinin içindeydi. 16 Nisan günü yapılan Halk Oylaması, Evet oylarının %51 ile önde bitirmesiyle sonuçlandı.
Türk Milleti bütün gövdesi ile vatan savaşına kilitlenmişken, bir yandan en yakıcı sorunu olan bölücü terör örgütleriyle mücadele ediyor, bir yandan da yükselen ekonomik krize karşı önlem ve çözüm önerilerini tartışıyordu. Ancak anayasa değişikliği tartışmaları, Türkiye’nin bu sorunlarının önüne geçti. Türk Milleti 2. İstiklal Savaşı içindeyken Evetci- Hayırcı diye kutuplaştırılmaya çalışıldı. Yeni açıklanan verilere göre genç nüfustaki işsizlik oranını %25’lere dayandığı zaman, Türk Milleti “Önce Gençliğe İş ve Gelecek” derken, ne yazık ki önümüze Evet-Hayır pusulaları konuldu.


Tabi bu dayatmalar beraberinde hukuksuzluklarıda getirdi. Halk Oylaması çalışmalarının başlamasından itibaren eşitsizlikler kendini gösterdi. Devletin bütün kaynakları ve milyonlarca lirası evet için harcandı. Büyükşehirlerde toplu açılış adı altında evet propagandası yapıldı. Hayır çalışmalarına baktığımızda, engellemeler ile adaletsizlik gözler önüne serildi. Bütün bunların üstüne oyların sayılmasında da büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıya kaldık. Yüksek Seçim Kurulu’nun görevi Anayasa’da belirtilen hükümleri doğrudan uygulamak olmasına rağmen seçim esnasında mühürsüz oy pusulalarının anayasaya aykırı bir şekilde, geçerli sayıldığına şahit olduk. Ayrıca “tercih” mührü yerine “evet” mührünün kullanılması, sandık güvenliğinin ihlal edildiğine dair görüntüler ve belgeler seçimin meşruiyetini kaybetmesine neden olmuştur. YSK bu sorumsuzluğu ile sınıfta kalmıştır.


Ancak tüm bu eşitsizliklere ve hukuksuzluklara rağmen Türkiye’nin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır gibi büyük şehirleri Hayır oyu vererek Türkiye’nin önceliklerinde, hayırda birleşti. Bu çok önemlidir. Türkiye’nin işçisi, çiftçisi, hayvancısı, sanayicisi, tüccarı ve gençliğinin büyük bir çoğunluğu bu şehirlerde yaşamaktadır. Yani Türkiye’nin üretenleri, çalışanları ve gençliği tercihini hayırdan yana kullanmıştır. Seçim sonuçlarından çıkaracağımız ders şudur, Türk Milleti vatanın birliğinde, bütünlüğünde ve Türkiye’nin öncelikli sorunlarının çözümünde birleşmiştir. Türkiye’nin geleceğinde, işte bu birlikten ve bütünlükten yana olanlar iktidar olacaktır!


TÜRK GENÇLİĞİ HAYIRDA BİRLEŞTİ


Türk Gençliği üzerine düşen görev ve sorumluluklarının farkındadır. Türkiye Gençlik Birliği olarak Türkiye’nin bütün şehirlerinde çalışmalar yürüttük. Üniversite öğrencilerine ve Türk Milleti’ne “Vatan Senden Hayır Bekler” dedik. Türkiye’nin öncelikli sorunlarını anlattık. Evetci-Hayırcı diye ayrıştırılmaya çalışıldığı yerde birlik ve bütünlüğün harcı olduk. Türk Gençliği’ni hayırda birleştirdik. Mücadele’nin 16 Nisan’da bitmediğini anlattık 17 Nisan’a hazırlandık. Yüzlerce yeni arkadaşımız ile tanıştık, hepsine kucak açtık. 17 Nisan için güç biriktirdik. Gücümüz birliğimizden gelir dedik, artık daha güçlüyüz! Yeri geldi arı gibi çalıştık, yeri geldi okaliptüs ağacı gibi tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta kaldık. Umutların en tükendiği anda ortaya çıkıp umutları yeşerttik, Türk Milleti’nin umudu olduk, olmaya da devam edeceğiz!

 

BİRLEŞTİRENLERİN İKTİDARI YAKINDIR


Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve MHP yönetimleri zafer kazandıklarını söyleyedursun, hayatın gerçeklerini değiştiremezler. Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunun yaşadığı büyük şehirlerimiz yeni anayasaya hayır demiştir. %51 oy oranı ile yeni anayasa sistemleştirilemez çünkü çoğunluğun onayını almamıştır. Çoğunluğun onayını almayan bir anayasa ile ne terör sorununu çözebilirsiniz nede ekonomiyi düzeltebilirsiniz. Türkiye’nin sorunları başkanlıktan büyüktür. %51 bu sorunları çözmeye yetmez, sorunlar ancak Türk Milleti’nin %100’ü ile çözülebilir. Yeni anayasa çözümsüzlükten başka bir şey getirmemektedir. Türk Milleti çözümsüzlükler içinde boğulmaz, gerekirse canını ortaya koyar kendi çözümünü yaratır. Bu sebeple Türk Milleti’ni birleştirenlerin iktidarı yakındır. Bu iktidarın fedai gücü Türk Gençliği olacaktır!


İKTİDAR HAYATI HEDEF ALDIĞINDA HAYAT İKTİDARA DİRENİŞ OLUR


Çözümsüzlükleri dayatan yeni anayasa, Türk Milleti’nin hayatını hedef almıştır. Türk Milleti’nin hayatına, vatanının bütünlüğüne kastedecek olanların sonu tarihin çöplüğüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “milleti, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”. Türk Milletine güveniyoruz! Şikâyet etmiyoruz, sızlanmıyoruz, hayıflanmıyoruz. Evet oyu verdi, hayır oyu verdi diye ayrıştırmıyoruz. Görüşü ne olursa olsun Türk Gençliği’ni, Türkiye Gençlik Birliği’nde, vatanseverlikte birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. AKP’nin %50 oy alarak iktidar olduğu 2011 yılı genel seçim sonuçları sonrasında Türkiye tarihinin en büyük yürüyüşünü gerçekleştirenler bugün de görev başındadır! O yürüyüşlerin kat kat büyüğünü yapacağımız günler yakındır. Türk Milleti’nin fedai teşkilatı Türkiye Gençlik Birliği olarak çözümü Türk Milleti’ne sunuyoruz. Türkiye’nin her köşesinden binlerce genç ile 23 Nisan’da Anıtkabir’e yürüyoruz, Atamızın huzurunda buluşuyoruz
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

TGB MUĞLA İL SEKRETERİ
NACİ ÖNENKÖPRÜLÜ

Tarih:
Diğer Haberler