Adı Kahramanlığıyla Anılan Polis: Fethi Sekin

Vatan ve bağımsızlık kavgamızda en az Fethi Sekin ağabeyimiz kadar cesur olacak, onun gibi son kurşunumuz kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Adı Kahramanlığıyla Anılan Polis: Fethi Sekin
Serkan Çetinkaya
Serkan Çetinkaya
YAZAR

Türk Milleti, 100 yılı aşkın bir süredir emperyalizme karşı savaşmakta ve bu savaş neticesinde önemli zaferler kazanmaktadır. Zaferlere tanık olan bu topraklar, bağrından nice yiğitler çıkarmış, nice kahramanlıklara sahne olmuştur. Milli Mücadele dönemimizde, kadın erkek, genç yaşlı, omuz omuza, yürek yüreğe savaşan milletimiz kahraman karakterini nice badireleri atlatarak kazanmıştır.

Milletimiz tarih boyunca çıkardığı yüzlerce kahraman ile bilinir. Mertlikle yiğitlikle ve cesaretle ilgili yüzlerce atasözüne sahip olmamızın sebebi de vatanı ve milleti için kendisini ateşe atmakta tereddüt etmeyen kişilerden gelir. Kimisi kendisini bu ateşe beye karşı adaleti savunarak atmıştır, kimisi kilolarca ağırlıktaki gülleyi tek başına topa sürerek, kimisi işgalciye karşı ilk kurşunu sıkarak. Ama yaptığı şey her ne olursa olsun birleştikleri nokta aynıdır bu insanların: Yaşadığı toplum için yapmak’. Türk milletinin vatanseverliği ve bağımsızlığına olan düşkünlüğü yakın gelecekte de birçoğunu önümüze çıkaracağından hiç şüphe etmiyoruz. 

MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUT

Kahramanlıklarla dolu tarihimiz beraberinde daha nicelerini de doğuracaktır elbet. Mustafa Kemal de ‘’muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’’ sözünü bu topraklarda, milletimizin daha nice kahramanlar yaratacağından emin olarak söylemiştir. Nitekim öyle de olmuştur. Yakın tarihimize baktığımız zaman yaptığı yiğitlikleriyle bizlere örnek olan, ağızdan ağıza anlatılagelmiş, bazen filmlere konu olmuş, bazen üzerine türküler ağıtlar tutturulmuş binlercesine rastlarız. Hasan Tahsinler, Kara Fatmalar, Mustafa Fehmi Kubilaylar, Gaffar Okanlar, Muhyettin Öksünler… Hayatını vatanının bağımsız geleceği için gözünü kırpmadan verebilecek büyük yiğitleri bugün de yaratmaya devam ediyor Anadolu…

BUGÜNÜN KAHRAMANLARI

Bugünün kahramanlarını da elbette bugünün yaşanmışlıkları, bugünün şartları belirliyor. ABD emperyalizmiyle savaş halinde olduğumuz bu dönemde, toplumumuz yine kendi kahramanlarını yaratıyor. Bu kahramanlar da kendi canını feda etmekle kalmamış; Türkiye’de patlatılmak istenen onlarca bombaya engel olmuş, bölücü terör örgütünü hendeklere gömmüş, Suriye’nin kuzeyinde yapılan bağımsızlık savaşımızın önünü açmıştır. Yani Türkiye’nin bağımsızlık savaşına hız katmış, hatta ABD’nin Suriye’den çekilme kararını doğrudan etkileyen unsurlardan olmuşlardır.

Bundan yaklaşık 90 yıl önce Cumhuriyet devrimlerine karşı ve İngiliz destekli gerici ayaklanmayı bastırmak için hayatını ortaya koyan Kubilay’ın azmi ve cesareti; bugünde bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen, göğsünü milletine siper eden Fethi Sekin’de vücut buluyor. Her iki kahraman da emperyalizme karşı Cumhuriyet devrimlerini ve vatanını savunmuş, onun için can vermiştir. Kubilayların, Fethi Sekinlerin kararlılığı ve cesareti bu topraklarda hüküm sürmeye devam ettikçe ABD emperyalizmi yenilmeye mahkum olacaktır. 

Fethi Sekin şüphesiz kahramanlığın bugünkü sembolüdür. O da istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşmüş, canlı bombanın üzerine korkusuzca yürümüş, mermisi bitene kadar çarpışmıştır. İçinde bulunduğu vaziyetin imkan ve şeraitini hiç düşünmemiştir. Bu kahramanlığıyla kim bilir kaç çocuğu anasız babasız kalmaktan kurtarmış, kaç öğrencinin evine barkına sağ salim dönmesini sağlamış, kaç anne babanın evlat acısı yaşamasını önlemiştir. Vatanı ve milleti için gözünü bile kırpmadan atmıştır o ateşe kendisini. Elbette yaptıkları ve büyük cesareti sayesinde tarih onun adını da altın harflerle yazacaktır.

Türk Gençliği olarak başta Atamıza olmak üzere, bu topraklar için canını vermiş bütün kahramanlara sözümüz olsun; vatan ve bağımsızlık kavgamızda en az Fethi Sekin ağabeyimiz kadar cesur olacak, onun gibi son kurşunumuz kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.  

Şehit düşüşünün 2. Yılında kahraman polisimiz Fethi Sekin’i saygıyla anıyor, onu mücadelemizde büyütüyoruz.

Serkan Çetinkaya

TGB İzmir İl Başkan Yardımcısı

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler