Bombalar Neden Patlatıldı?

Bölge ülkeleri ile bir birliğin sağlanması artık kaçınılmaz hal almıştır. Suriye ile terör konusunda müzakere sağlanmalı.

Bombalar Neden Patlatıldı?

YAZAR


Bu bombaları Amerika'nın pençeleri diyebiliriz. Türkiye kendine zarar veren Amerika'dan kurtulmaya çalıştıkça, Amerika pençelerini Türkiye'ye geçirmeye devam edecektir. Patlatılan bombalar Türkiye'yi dizginlemek, tekrar Amerika rotasına sokmak içindir.

 


Patlatılan bombalar Türkiye'yi dizginliyor, evet doğrudur. Fakat Amerika'nın istediği yönde değildir.Türkiye'nin çıkarları doğrultusundadır.Türkiye kendi rotasını çizecektir. Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan özür dilemesi gibi. Türkiye’nin rusya ile yakınlaşması ülkemizin ve milletimizin yararınadır. Türkiye - Rusya ilişkileri düzeltilirken bomba patlatılması bir tesadüf değildir. Demek ki Rusya ile yakınlaşma doğru bir adımdır ve Amerika bundan rahatsız olmuştur. Bu durumda Türkiye'nin atacağı birçok adım vardır.

 


Atatürk Havaalanı'nda patlatılan bombanın cevabı ne olmalı?


1-)Milletçe kenetlenmeli, tek vücut olmalı, Milletimizi teröre karşı vatan cephesinde bitleştirmelidir.


2-) İncirlik ve Diyarbakır üsleri derhal Amerika'ya kapatılmalı.


3-) Rusya ile ilişkiler düzeltilmeli. Yani buz kıran diplomasisi İsrail ile değil Rusya ile yapılmalı.Atatürk'ün Vasiyeti olan Türk-Rus dostluğu gerçekleştirilmeli ve devam ettirilmelidir.


4-)Bölgesel işbirliği kaçınılmaz!


Bölge ülkeleri ile bir birliğin sağlanması artık kaçınılmaz hal almıştır. Suriye ile terör konusunda müzakere sağlanmalı ve terörün bitirilmesi için bölgesel işbirliğine 4 elle sarılmalı.


5-) . Bölge ülkeleri ile terörle mücadelede sağlanan mütabakatın ardından ekonomik işbirliği yapmalı. Terörün açtığı yaraları sarmak için yatırımlar yapmalıdır.
Teröre karşı mücadelede kararlıyız!

 


Uğur Aykaç

Tarih:
Diğer Haberler