Bulunur Kurtaracak Bahtı Kara Maderini!

tgb.gen.tr'de 'Haftanın Yorumu' yazıları başladı! Artık her hafta gençliğin gündemle ilgili yorumları düzenli olarak tgb.gen.tr'de yayınlanacak.

Bulunur Kurtaracak Bahtı Kara Maderini!
TGB'den Haftanın Yorumu
TGB'den Haftanın Yorumu
YAZAR

Namık Kemal, Vatan Mersiyesi isimli şiirinde bir beyiti sıkça tekrar eder:

 


“Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini 
Yoğimiş kurtaracak bahtı kara mâderini”

 

Türk devrimciliğinin karamsarlığa teslim olmayan ruh hali zaman içerisinde bu beyiti şöyle söylemeye başlamıştır:

 

“Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini 
Yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini”

 

Kendisine atıflar yapmaktan bıkmayacağımız ve yolundan ayrılmayacağımız büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk, 13 Ocak 1921 tarihli Büyük Millet Meclisi konuşmasında Namık Kemal’in bu beyitlerini yüksek sesle okur ve ardından şöyle der:

 

“Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini 
Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini!”

 

Bugün yine bahtı kara günlerdeyiz.

 

***

 

Bölücü ve yobaz terörü bütün azgınlığıyla ve şımarıklığıyla ülkemize saldırıyor. Şehirlerimizin ve insanlarımızın geleceği bombalarla, hendeklerle ve tuzaklarla karartılmaya çalışılıyor.

 

Geçtiğimiz birkaç günde Bursa, Gaziantep, Manisa ve Osmaniye’de patlamalar oldu, Kilis’e havan topları atıldı. Gaziantep saldırısını IŞİD’in; Bursa, Manisa, ve Osmaniye saldırılarını ise PKK’nın yaptığı ortaya çıktı. Gaziantep’te 2 polisimizi şehit verdik. Kilis’te ise 17 yurttaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda da yaralımız var.

 

Terör saldırılarında kaybettiğimiz bütün askerlerimizin, polislerimizin ve yurttaşlarımızın yakınlarına bir kez daha sabırlar dilerken yaralı tüm yurttaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz ve herkesin bilmesini istiyoruz:

 

Türkiye sahipsiz değildir, Türk gençliği var!

 

***

 

1 Mayıs 2016’dan geriye 3 fotoğraf kaldı. Birincisi, Bakırköy’deki kutlamalarda çekilen, bölücü terör örgütü lideri Öcalan’ın resimlerinin olduğu kare… İkincisi kendilerini “anarşistler” olarak adlandıran bir grubun İzmir’deki 1 Mayıs meydanına girerken verdikleri çıplak fotoğraf…

 


Her konuda yapmaya çalıştıkları gibi 1 Mayıs’ı da kimlikçiliğe indirgeyen bölücülük ve soytarılık dün Bakırköy ve İzmir meydanlarını kirleterek, emekçilerin emeğini gasp etmiştir.

 

Üçüncüsü fotoğraf ise Gebze’de ve Çanakkale’de çekildi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) olarak desteklediğimiz ve katıldığımız, işçi katılımlarının yoğun olduğu Gebze ve Çanakkale’den bütün Türkiye’ye birlik mesajı gönderildi. Gebze’deki büyük mitingde Sendikalar Birliği, çalışma hayatına yönelik saldırılara karşı mücadele kararlılığını vurguladı. Çanakkale’de 25 bin kişiye seslenen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın konuşması netti:

 

Vatan yoksa, sendika da yok, parti de yok, yaşamak yok!

 

***

 

İsmail Kahraman’ın açıklamalarıyla gündeme gelen “Yeni anayasa”, “Laik olmayan anayasa”, “Dindar anayasa” tartışmalarında Türk gençliği yurt çapında eylemler yaparak “Laikliği anayasadan çıkarttırmayacağız” demişti.

 

Dün akşam saatlerinde ve bugün ortaya çıkan “Pelikan Dosyası” ve “Sakarya Dosyası” başlıklı yazıları okuduğumuzda fikirlerimizin ne kadar doğru, iddiamızın ne kadar gerçek olduğunu bir kez daha gördük. Daha kendi aralarını yapamayanlar “yeni anayasa” yapacaklarmış, “laikliği anayasadan çıkaracaklarmış.”
Hadi oradan!

 

***

 


Bugünün Mustafa Kemalleri olarak, 13 Ocak 1921’de söylenildiği gibi “Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini!” diyoruz ve 7’den 70’e herkesi Birinci Vazife’ye* çağırıyoruz!

 


Bütün kaleler zaptedilmedi. Karamsarlığa yer yok, Türk gençliği var!

 

tgb.gen.tr

 

*Birinci Vazife Yürüyüşü

 


19 Mayıs 2016 Perşembe, 12.00/ Şişli Atatürk Evi Önü

Tarih:
Diğer Haberler