Cumhuriyet mi İstibdat mı?

Atatürk, Türk Milletinin ortak değeridir. Ona saldırı ortamını yaratanlar, Türk Milletinin emperyalizme karşı topyekun verdiği mücadeleye ket vurur.

Cumhuriyet mi İstibdat mı?

YAZAR

Önümüzdeki günlerde İstanbul’un iki yakasını Yenikapı ve Üsküdar’dan birleştirecek olan Avrasya Tüneli’nin açılışı yapılacak. AKP Hükümeti, her yaptığı şey gibi bu tüneli de asrın projesi olarak nitelendiriyor ve bu bağlamda da reklamını yapıyor. Evet, proje her anlamda büyük bir proje. Tünel İstanbul trafiğini rahatlatır mı bilinmez. Ama bu günlerde, tünelin trafik çilesine katacağından çok tünele verilecek isim üzerinde tartışmalar dönüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, kendi internet sitesinde başlattığı bir ankette halka tünelin isminin ne olmasını istediğini soruyor? Sonuçlar şu an için belli değil. Fakat iki isim sosyal medyada ön plana çıkmış durumda. Biri "Yıldız Sarayı'nın baykuşu" Sultan II. Abdülhamit ve diğeri ise Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk...

Özellikle Abdülhamit ve Atatürk önerilerinin artması, tünelin kendisinin önüne geçti. Hatta tartışma boyutlarına bile vardı. Sosyal medya üzerinden bu tartışma için adeta savaş başlatılmış durumda. Savaşı büyük medya organları da bir hayli körüklüyor. Örneğin CNN Türk, geçtiğimiz günlerde bir anket başlatarak bu savaşı Abdülhamit ve Atatürk isimlerinin yarıştığını söyledi. Anketin son durumuna göre Atatürk 413 bin, Abdülhamit ise 80 bin oydaydı.

Burada irdelememiz gereken nokta şudur: Atatürk ve Abdülhamit, her ne konu olursa olsun, karşılaştırılamaz, yan yana dahi getirilemez! Bakanlık bu anketle birlikte aslında halka tünelin ismini sormuş olmaktan ziyade, Atatürk'e saldırıların zeminini hazırlamaktadır. Bazı gerici gruplar, Aktroll diye nitelendirilen AKP'li sosyal medya saldırgan hesapları ile Atatürk düşmanları bu konuda harekete geçmiş durumda.

Bu saldırılar özellikle tarihsel atıflarla güçlendirilmeye çalışılıyor. Abdülhamit'in padişahlığı döneminde çizdirdiği iddia edilen boğazın altındaki tünel üzerinden projenin sahiplenilmesi ve bundan dolayı da Atatürkçülerin bu konuda fikir belirtmelerinin hadlerine bile olmaması... İttihatçıların tahtından indirdiği 'mazlum' padişaha artık bu yolla da olsa iade-i itibar yapılması gerektiği... Bu projenin AKP tarafından hayata geçirildiğinden Atatürk'ün adının AKP ile yan yana bile getirilmemesi gerektiği... Ve bunun gibi daha bir çok saldırı üzerinden Atatürk düşmanlığı kızıştırılıyor. Yıldız Sarayı'nın baykuşunun anısı, çizim tarihi belli dahi olmayan bir projeye adı verilerek yaşatılamaz, izin vermeyiz! Cumhuriyet, kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürklerle yaşatılır.

Abdülhamit Atatürk'ün Alternatifi Olamaz!

Şunu iyi kavramak lazım; Atatürk ile Abdülhamit arasında kıyaslama yapmak, onları aynı kefeye koymak, ikisi arasında seçim yaptırmaya yönelik propaganda yapmak, Abdülhamit ismini sürekli ön plana çıkararak doğrudan veya dolaylı yoldan Atatürk'e saldırmak, 15 Temmuz sonrası ABD emperyalizmi ve onun bölücü amaçları doğrultusunda yarattığı teröre karşı tek cephede birleşen Türk Milletini ayrıştırır. Milleti böylesine bir tercih yapmak zorunda bırakanlar, Atatürk ile Abdülhamit'in birbirinin alternatifi olduğu algısını yaratmaya çalışanlar da kaybederler!

Bir tarafta Abdülhamit istibdadını yıkanlardan olan, Cumhuriyet kuran, büyük devrimci önderimiz Atatürk, diğer tarafta istibdadı ve gericiliğiyle ön plana çıkan Abdülhamit... İki isim arasında en önemli ilişki; biri diğerini yıkarak ileride devrim yapıyor olması. Birisi gericiliğin diğeri çağdaşlığın temsilcisi. İki isim arasında tercih yaptırılamaz. Çünkü Türk Milleti , "Cumhuriyet mi İstibdat mı?" sorusuna cevabını, 1919'da başlattığı mücadele ile verdi.

İkinci Kurtuluş Savaşı Abdülhamit'le Değil Atatürk'le Verilir!

İçinde bulunduğumuz terörle kararlı mücadele süreci önemli bir raddeye gelmişken halkın Atatürk'e saldırmasının önünü açmak; bu mücadeleye ve terörün karşısındaki cepheye yani bizim cephemize zarar verir.

Tam da bugünlerde yaşadığımız ekonomik bunalıma karşılık Atatürk'ün işaret ettiği yolda çözümler üretiliyor. Emperyalizme karşı tam bağımsız devletlerle işbirliği içerisine giriyoruz. Ancak bunlar başarılı bir şekilde yürürken diğer taraftan milletin ortak değeri olan kurucu önderimiz Atatürk'e saldırı bu başarıya ket vurur. Vatanın ve milletin çıkarları birbirinden koparılamaz.! Zamanında millet üzerinde büyük yaralar açanlar kahramanlaştırılamaz! Milli cephenin mücadelesi bütüncüldür. Oradan bir parçayı dahi koparırsanız yenilirsiniz!

Kaan Arslan
tgb.gen.tr Genel Yayın Yönetmeni

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler