Denizlerin Bayrağı Emin Ellerde

Bu hafta Haftanın Yorumu'nda Kilis'e düşen roketler, Davutoğlu'nun Başbakanlığı bırakması ve 6 Mayıs Denizleri anma programlarını işledik.

Denizlerin Bayrağı Emin Ellerde

YAZAR

Sitemizden haftanın gelişmelerini yorumlayacağımızı ve mücadelemize pusula sunacağımızı belirtmiştik (http://tgb.gen.tr/genclik-birligi/-19279) Yeni değerlendirmeler ile karşınızdayız.
Bu satırları yazmaya başladığımız anda yine acı bir haber aldık. Van’da yapılan saldırıda 2 polisimiz şehit oldu, 3 polisimiz ağır yaralı. Milletimizin başı sağolsun. Bedellerimiz, milletimizi birleştiriyor. Gençliğin kalbi, terörle mücadele eden kahramanları ile çarpıyor.

 

***

 


AKP’deki yarılma bir dirayetin sonucuydu. Bölücü ve gerici anayasa hazırlığı yapanların, cumhuriyet ve laiklik ile uğraşanların sert bir duvara dayandığını ifade ediyorduk. Umudunu 22 Mayıs’taki kongreye bağlayanlar, boş hayale kapılıyor. AKP’nin, Türkiye’nin geleceğinde olmayacağını her fırsatta ifade ediyoruz. Yarılmayı daha da deşmek görevimizdir. Sıranızı bekleyin efendiler!

 

***

 


Denizlerin bayrağı emin ellerde. Geçtiğimiz hafta Türkiye Liseliler Birliği önderliğinde, yurt çapında gerçekleşen eylemler kitleselliği ve heyecanıyla, Türk gençliğinin iradesini bir kez daha ortaya koydu. Liselilerin pusula netti; İnan Deniz Aslan Gibiyiz, 19 Mayıs’ta Birinci Vazife Yürüyüşü’ndeyiz! Bağımsızlık meşalesi sönmüyor, daha da alevleniyor.

 

***

 


Türkiye’nin güney ucunda bir kenti günlerdir bombardıman altında. Kilis’ten bahsediyoruz. Emperyalizm beslemesi gerici İŞİD tarafından, Kilis halkı günlerdir bombalar altında hayat mücadelesi veriyor. Türk Ordusu’nun, ABD destekli Kürt koridorunu engelleme planını baltalamak isteyen güçler, Türkiye’yi yeni maceralara çekmeye çalışıyor. Gerici ve bölücü terörün coğrafyamızdan sökülüp atılması için, bölgesel işbirliği kararlılığını sürdürüyoruz.
Emperyalizm bu topraklarda kazanamayacak!

 

***

 


Gençlik, Sakarya Meydan Savaşı’nı hazırlayanlar kadar kararlı, Büyük Taarruz’u hazırlayanlar kadar titiz ve planlı, 9 Eylül’de İzmir’i kurtaranlar heyecanlı ve umutlu. Kurtuluş Savaşımızın her aşamasının iradesiyle, 19 Mayıs Birinci Vazife Yürüyüşü’nü örgütlemeye devam ediyoruz. Milletimizin ayağa kalkacağı günü heyecanla bekliyoruz. Bütün yurttaşlarımızı Birinci Vazife Yürüyüşü’ne ve Ümidin Şölenine davet ediyoruz.
Umudumuz, bilincimizden ve vicdanımızdan gelir. Vicdanlarımızı ve bilinçlerimizi canlı tutmaya devam edelim. Haftaya görüşmek üzere…
Tgb.gen.tr

 

 

Tarih:
Diğer Haberler