Dünya gençliğinin kalbi Türkiye'de atacak!

Dünyanın dört bir yanından gençler, 17-23 Mart tarihlerinde ABD emperyalizmine karşı mücadelenin en ön cephelerinden birinde, Türkiye’de buluşacak.

Dünya gençliğinin kalbi Türkiye'de atacak!

YAZAR

25 Ülke, 40 farklı kurum. Farklı renkler, farklı diller, farklı inançlar fakat ortak hayaller ve ortak özlemler… İşte yeryüzünün farklı iklimlerinden biz gençleri bir araya getiren en önemli nokta yeni bir dünya için duyduğumuz özlem.

Kimsenin birbirine yan gözle bakmadığı, insanlar arasındaki saygının yitirilmediği, bencilliğin yok olduğu, sevginin esas alındığı bir dünya.

Üretmenin güzelliğinin tadına varıldığı, paylaşmanın en doğal insan davranışı olduğu, emeğin baş tacı yapıldığı bir dünya.

Terörün, emperyalist savaşların, sömürünün yok olduğu, çocukların mülteci teknelerinde batarak boğulmadığı, bebeklerin ninni yerine bomba seslerini dinlemediği bir dünya.

Evet özlemini kurduğumuz dünya bu dünya. Ama hiçbirimiz özlemekle yetinmedik. O yeni dünyayı ellerimizle yaratmak için kolları sıvadık. Kendi ülkelerimizde emperyalizme karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelelerini şimdi ortaklaştıracağız Dünya Anti-emperyalist Gençlik Buluşması ile. Tüm dünyada hegemonyasını kaybeden Amerikan emperyalizmini topraklarımızdan sonsuza dek söküp atmak için ortak eylem planları yapacağız. Çökmekte olan emperyalist-kapitalist düzene karşı kendi uygarlık modelimizi tartışacağız. Bugünün devrimci gençleri olarak kuracağımız yarınların; siyasetçileri, diplomatları, şairleri, ressamları, müzisyenleri, sporcuları, bilim insanları olmak için kurmak istediğimiz uygarlıkların ilkelerini tartışacağız.

Bu tartışmaların sonunda yayınlayacağımız bildirge ile dünya gençliğinin PKK-PYD, IŞİD, El-Nusra cümle bölücü gerici terör örgütüne ve Amerikan emperyalizmine karşı kararlılığını, mücadele azmini, korkusuzluğunu dosta düşmana ilan edeceğiz.

25 ülkeden gelen genç arkadaşlarımızı ülkemizde misafir ederken hazırladığımız siyasi, kültürel-sanatsal, tarihi, zengin program ile onlara Atatürk Türkiye’sinin aydınlık, çağdaş yüzünü göstereceğiz. Cumhuriyetimizin birikimini yansıtacağız. Türk gençliği ile bölge gençliğinin ilişkilerini geliştirip, bölgemizin birliğine bir harç daha koyacağız. Ülkelerimizin, milletlerimizin birliğine katkı sunacağız.

Bizler, dünyanın dört bir yanından gençler, 17-23 Mart tarihlerinde Amerikan emperyalizmine karşı mücadelenin  en ön cephelerinden birinde, Türkiye’de buluşacağız. Teröre ve emperyalist saldırganlığa meydan okuyacağız! Afrin’de savaşan Mehmetçiği dünya gençliği adına selamlayacağız. Geleceğimizi ellerimize alacak, yarınları kucaklayacağız. Herkesi bu umudu ve kararlılığı birlikte paylaşmaya, büyütmeye ve buluşmamıza destek olmaya davet ediyoruz.

Elif İlhamoğlu

TGB Genel Başkan Yardımcısı

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler