Gericiliğinizin Kurbanı Olmayacağız!

Çözüm basittir; tarikat yurtları kapatırsa yangınlar son bulur. Bunu yapacak program Cumhuriyet’in ta kendisidir.

Gericiliğinizin Kurbanı Olmayacağız!
Mert Savcı
Mert Savcı
YAZAR

Anadolu’nun ücra köşelerinden gelen bir genç olduğunuzu ve ailenizin eğitiminizin ve kalacağınız yerin masrafını karşılayamadığınızı düşünün. Bu durumda önünüze tek seçenekmiş gibi dikilen bir tarikat abisi/ablası ile karşılaşıyorsunuz. Size kucak(!) açıyor ve eğitim hayatınızı devam ettirmeniz için yardımda bulunuyor. Tabi bunun için sizden istediği küçük bir bedel var; bu yobazlığın bir parçası olmanız.

            Türk milleti olarak 29 Kasım Salı akşamı yürekleri yakan bir olay yaşadık. Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 11 öğrenci ve 1 yurt çalışanı olmak üzere 12 canımızı kaybettik. Kaybettiklerimizin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Öfkeliyiz, çünkü bu canlar önlem alınabilecekken kaybedildi. Öğrencilik yıllarında mecbur bırakıldıkları ve ağlarına düşürüldükleri tarikatın yurdunda yanarak hayatlarını kaybettiler. Bu yangın öyle bir anda çıkan bir yangın değil, önceden geliyorum diyen bir afetti. Kaldıkları yurdun denetimleri yapılmadığı için betonarme olması gereken yurdun büyük bir kısmı ahşaptandı!

SORUN SADECE DENETİM Mİ?

            Burada meselenin bir denetim meselesi olduğunu  düşünmek gayet normal. Fakat mesele bunun da ötesinde bu yurtların “siyasi bazı ayrıcaklıklar elde ederek” denetlemeden geçmemesi. Yani sorunu buraya indirgeyerek aslında altta yatan sorunu perdelemiş oluruz. İktidar tarafından korunan cemaat ve tarikatlar; açtıkları yurt ve eğitim kurumları için bir denetimden geçmiyor ve hesap vermiyor. Bu korumanın verdiği şımarıklıkla, milli benliğinden koparılmış ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılarak yobazlaştırılmış bir gençlik yaratma hedefleri doğrultusunda faaliyetlerine devam ediyorlar. Yalnızca fiziki şartların denetlenmemesi sonucu oluşan afetler değil bizleri yakan.

15 TEMMUZ’DAN ALINMAYAN DERSLER

            Türkiye olarak 15 Temmuz gecesi, Amerikan güdümünde bir tarikatın ne büyük zararlar verebileceğini gördük. Asker üniformasıyla kamufle olmuş tarikat üyeleri kendi halkını katletti. “Mehdiye yeminimiz var” diyerek TBMM’yi bombaladı. İnsanların bu hale gelmesinin yolu tektir: “Emperyalizme hizmet hareketi”nin yurtlarında kalarak devşirilmeleri!

            Savuşturulan bu darbe girişimi sonrası, Fettullah Gülen Cemaati’nin örgütlenme yatakları olan bu yurtlar ve eğitim kurumları çıkarılan KHK’larla kamulaştırıldı. Sadece ilk iki KHK’da örgüte ait 150’ye yakın yurt kapatılarak devlet kontrolüne geçirildi. Buralardan geçip mezun olacak gençler, akılları yobazlıkla doldurularak başka 15 Temmuz’ların mimarı yapılacaktı belki de. 

YANGINLAR SON BULSUN!

            Adana’da yaşanan facia hepimizin yüreğini yaktı. Fakat acımızla kalmayacak ve mücadele edeceğiz. Tarikat ve cemaatlerin yurtları bizlere ölüm saçıyor, yobazlık saçıyor! Fettullah Gülen Cemaati’nin yurtlarının kamulaştırıldığı gibi, her tarikatın yurdu kamulaştırılana kadar durmak yok biz gençlere. Bunu bir zorunluluk olarak daha çok hissetmeye başladığımız günlerde, Cumhuriyet’in laik, bilimsel ve parasız eğitim politikaları tatlı bir özlem olmaktan çıkıyor ve bizler için ekmek-su kadar önemli hale geliyor.

            Çözüm aslında basittir; tarikat yurtları kapatılsın, yangınlar son bulur. Bunu yapacak program Cumhuriyet’in ta kendisidir. Genç yaşta yanmamak, gericiliğe kurban edilmemek için; Atatürk’ün Türkiye’sini yeniden kurma yolunda kararlılıkla ilermemiz gerekir!

 

Mert Savcı

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler