Güneş Ufuktan Şimdi Doğar Yürüyelim Arkadaşlar!

19 Mayıs’ın 100. yılında Atatürk olacağız; çünkü, vatanımızın birlik parolası orada yatmaktadır.

Güneş Ufuktan Şimdi Doğar Yürüyelim Arkadaşlar!

YAZAR

MİLLETLER kriz dönemlerinden büyük çözümü göstererek çıkmışlardır. Amaç ve görüş başka başka da olsa çözüm or- taktır. 100 yıl önce I. Dünya Savaşı sonrasında yenilen Türk devletinin karşısındaki büyük sorun parçalanmaktı. Emperyalizm ve işbirlikçisi olan piyonları Anadolu’yu parsellemek için sırada bek- liyordu. Türk milleti, Kuvayı Milliye teşkilatlarıyla bölgesel direnişlerde bulunurken, kesin başarıyı mücadeleyi merkezileştiren Mustafa Kemal ve meclis getirmiştir.

Emperyalizme karşı ezilen milletlerin ilk mü- cadelesi olan Kurtuluş Savaşımız elbette 19 Mayıs 1919’da başlamadı. 1914-1918 yıllarında dört yıl boyunca içerisinde yer aldığımız mücadele, Türk milletinin varlık yokluk meselesiydi. Her ne kadar ateşkes imzalanmış olsa da 19 Aralık 1918’de Hatay Dörtyol’da ilk kurşun Mehmet Çavuş tarafından Fransızlara atılmıştır. 1914 yılından başlayarak 1922 yılına kadar 8 yıl boyunca devam eden Milli Mücadele birikimine sahibiz.

1919’un çaresi 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmaktı. İngiltere, Fransa, İtalya’nın emperyalist baskısına karşı, kurtuluş kuvvetini milletin bağrında görenler de vardı. Türk milletine güvenen, dayanan Mustafa Kemalci Anadolu mücadelesi tam bağımsızlığı yaratmıştır. Mustafa Kemal, büyük askeri ve stratejik zekasıyla milletin önünü açmıştır.

TÜRKİYE’NİN BUGÜNÜ

Bugünün büyük emperyalist kuvveti ABD, eski ihtişamlı yıllarını geride bırakmak zorunda kalmaktadır. Batı Asya’da ABD’nin karşısında duruş sergileyen milletler, emperyalizm belasını berta- raf etmektedir. Suriye, İran, Irak, Rusya, Çin ve Türkiye ekonomik ve güvenlik alanında işbirlikleri yapmakta ve ABD’nin politikalarına direnmekte- dir.

ABD açısından çıkış yolu bellidir. Piyonları eliyle milli devletlerde huzursuzluk yaratmaya ve bölmeye çalışmaktadır. Türkiye’nin sınır ötesinde ve sınırları içinde yaşadığı terörün kaynağı burada yatmaktadır. Suriye’de bölücü faaliyetler gösterip Türkiye’ye tehdit unsuru oluşturan YPG/PKK’ya 19.000 tır silah ABD’den gitmektedir. Fetullahçı gladyonun Türkiye içindeki ve dışındaki artıkları ABD tarafından öz evlat gibi savunulmaktadır. Emperyalizm destekli terör, bugünün en önemli meselelerinden birini oluşturmaya devam etmek- tedir.

31 Mart yerel seçimleri Türkiye’ye bir mesajı iletmiştir: Ekonomik kriz. Devletçi ekonomi, yerini serbest piyasa ekonomisine bıraktıkça ve borcu borçla kapatma stratejisi devam ettikçe ekonomik kriz derinleşmektedir. Şeker fabrikalarını, Tank Palet fabrikalarını özelleştirmek Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan bir çözüm değildir. Günü kurtarmaya çalışan reformcu hamleler, geleceği kuramayacaktır.

ÇÖZÜM: YENİDEN ATATÜRK TÜRKİYESİ

Türkiye, ekonomik ve siyasi alanda zorlanmaya devam ediyor. Bu krizin içerisinden çıkış yo- lumuz ancak büyük ve kapsayıcı çözümlerle olabilir. 2019 Türkiyesinin en acil ihtiyacının Atatürk devrimleri olduğunu bir kez daha görüyoruz. Atatürk’ün Büyük Millet Meclisi’ni açarken yaptığı gibi milleti birleştirme görevi gençliğin önünde durmaktadır. Türkiye’nin çözüme ulaşabilmesi milletin birleşmesinden geçmektedir.

19 Mayıs’ın 100. yılında Atatürk olacağız; çünkü, vatanımızın birlik parolası orada yatmaktadır. Çünkü, kamucu ekonomi o programın içerisindedir. Çünkü, Türkiye’nin geleceği yeniden Atatürk devrimlerine bağlıdır.

19 Mayıs’ın 100. yılında Atatürkçü vatansever Türk gençliğini büyük görevler beklemektedir. Atatürk Türkiyesinin yeniden ihtiyaç olduğunu 100 bin gençle İstanbul’dan duyuracağız. Tüm vatanseverleri 19 Mayıs’ta Türkiye Gençlik Birliği ile birlikte İstanbul’daki yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz.

İbrahim Okan Özkan

TGB Genel Sekreteri

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler