Hayallerini Satmayanlar

Erdal ağabeyimize söz veriyoruz, hiçbir zaman hayallerimizi satmayacağız ve hep peşinden koşacağız.

Hayallerini Satmayanlar

YAZAR

Dün çok değerli büyüğümüz, ağabeyimiz Erdal Tosun’u kaybettik. Babası Necdet Tosun hepimizin Yeşilçam filmlerinde şişman aşçı olarak yüzümüzü gülümseten bir karakter olarak tanır ve bilir. 48 yaşında yumuyor gözlerini ‘’şişman aşçı’’ ama iki çocuğu da baba yadigarı olan tiyatroya sahip çıkıyor. Erdal ve Gürdal kardeşler, Bir Demet Tiyatro tanıyoruz onları. Gürdal babasından kalan şişman lakabı ile ‘’şişman bakkal’’ Erdal ise babasının ismi olan ‘’Eyvah Nejdet’’ olarak yaşatıyorlar babalarını. Önce babasının şişman lakabını yaşatan Gürdal Tosun daha 33 yaşında, daha dün ise babasının adını tiyatrolara taşıyan Erdal Tosun 53 yaşında kaybediyor hayatını. Onlarca film repliği geliyor aklımıza, şöyle bir dönüp baktığımız zaman…

53 yıllık yaşamına onlarca film, tiyatro ve en önemlisi akıllardan çıkmayan replikler bıraktı.

G.O.R.A.’da mavi suratlı ve suratına ne olduğu merak edilip gülümseten...

Organize İşler’de :
-neden konuşmuyorsun abi?
-çok konuştum bi faydasını göremedim, ben de sustum.
deyip derin bir soluk alıp düşündüren.

Rina'da:
''Vedalaşmak asıl kalana değil gidene koyar.'' diyerek gitmenin bile ne kadar zor olduğunu anlatıyor. 

Bunlar gibi onlarcası var ama bir tanesi var ki tam kaybettik dediğimiz anda kullandığımız ‘’Ne olmuş yani büyük adam olamadıysak, hayallerimizi de satmadık ya.’’ İşte bu söz bugün bir çok şeyi açıklıyor belki de. Sistemin bize sadece okulunuza gidin sonra mesleğinizi elinize alın ve sadece çalışıp ‘’adam olun’’ demesine bu replikle cevap vermiş belki de Erdal ağabeyimiz. Biz bu sisteme göre ‘’adam olmayandık’’ sebebi ise hayallerimizin peşinden koşmamızdı.

Peki neydi biz ‘’adam olamayanların’’ o kadar baskılara rağmen satmadığı hayalleri. Maden göçüklerinin altında kalmayan işçileri hayal ediyoruz. Taciz, tecavüz ve şiddete maruz kalmayan kadınları hayal ediyoruz. Cemaat ve tarikatların yurtlarında yanmayan öğrenciler hayal ediyoruz. Üniversitelerde laik ve bilimsel eğitim özgürlüğü istiyoruz. Emekçinin emeğinin karşılığını aldığını hayal ediyoruz. Tam bağımsız bir Türkiye hayal ediyoruz… Hepsi gerçekleşecek biliyoruz çünkü gerçekleştirdiğimiz hayallerimiz var. İşte bu yüzden sisteme göre büyük adam olamadık biz. Bizlerle birlikte ‘’Atatürk’ü tarih kitaplarından sildirmeyeceğiz.’’ diyen Erdal ağabeyimizin film repliğinden cevap verelim o zaman. ‘’Ne olmuş yani büyük adam olamadıysak, hayallerimizi de satmadık ya.’’ Erdal ağabeyimize söz veriyoruz, hiçbir zaman hayallerimizi satmayacağız ve hep peşinden koşacağız.

Cafer Salman

TGB İstanbul İl Sekreter Yardımcısı

tgb.gen.tr

Erdal Tosun, Türkiye Liseliler Birliği'nin "Atatürk'ü tarih kitaplarından sildirmeyeceğiz!" kampanyasını imzalarken.
Erdal Tosun, Türkiye Liseliler Birliği'nin "Atatürk'ü tarih kitaplarından sildirmeyeceğiz!" kampanyasını imzalarken.
Tarih:
Diğer Haberler