Kozinoğlu'nu susturamadılar

FETÖ'den gelecek hücuma karşı her şeyi düşünmüştü. Ölebileceğinin farkındaydı, fakat onun için önemli olan, savunmasını milletine ulaştırmaktı.

Kozinoğlu'nu susturamadılar

YAZAR

Bundan 6 yıl önce Fettullahçı terör örgütünün Ergenekon kumpasında şehit verdik Kâşif Kozinoğlu komutanımızı. Kimdi Kozinoğlu?

MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı. Öncesinde, daha sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı adını alacak olan Özel Harp Dairesi’nde görevler yaptı. Burada Bordo Bereli özel birlikleri kurdu.

MİT mensubu olarak 17 yıldır Afganistan’da görevli olan Kozinoğlu’nu; ifade vermek için Türkiye’ye çağırdılar ve o da tutuklanacağını bile bile geldi. Ergenekon kumpasının savcısı Zekeriya Öz’e ifade verdi ve mahkeme tarafından 10 Mart 2011 tarihinde tutuklandı. 22 Kasım 2011’de hâkim karşısına çıkacaktı. MİT’in Orta Asya ve Kafkaslar bölgelerinde CIA kontrolünde yaptığı operasyonları bilen Kozinoğlu eğer savunmasını yapabilseydi, ABD ve yerli işbirlikçilerinin ipliği pazara çıkacaktı; ancak 13 Kasım’da savunmasını yapamadan Silivri Zindanında hayatını kaybetti.

KOZİNOĞLU’NDAN GLADYOYA ÇALIM

Kozinoğlu’nu susturma hesabı yapanlar, karşılarında duran demirden iradeyi hesaba katamamışlardı. Komutanımız, Fettullahçılardan gelecek herhangi bir hücuma karşı her şeyi düşünmüştü. Ölebileceğinin farkındaydı, fakat onun için önemli olan, kırk sayfalık savunması ve yazdığı el yazılarını milletimize ulaştırmaktı. Bu yüzden el yazılarını Aydınlık’a gönderdi. Aydınlık, bu el yazılarını 16 Kasım 2011’den itibaren yayımlamaya başladı.

Kozinoğlu komutanımız bu yazılarda dönemin MİT-CIA-Cemaat bağlantılarını, Fettullahçıların Türk Cumhuriyetlerindeki örgütlenmelerini ve gladyo faaliyetini anlatıyordu. Kendisi, Gladyo için açık bir tehditti. Bundandır ki, yazdığı bir yazıda “kendisine öldürmek dâhil her şeyin yapılabileceğini”[1] söylemişti.

Kozinoğlu’nun,  bir başka el yazısını sonlandırırken kullandığı cümleler tarihi önem taşımakta: “Türkiye doğruları bilmeye başlayacak artık. Hakikatler Türkiye’yi özgür kılacaktır.”

NEDİR O HAKİKATLER?

-Türkiye’nin vatanseverleri, Silivri Zindanlarını yıktı; kahraman Türk Ordusu ve vatansever öncüleri özgürleştirerek Türkiye’nin önünü açtı.

-24 Temmuz 2015’te başlayan harekâtlarla Türk Ordusu PKK’yı hendeklere gömdü.

-15 Temmuz 2016’da yapılan Amerikancı F Tipi darbe girişimi Türk Ordusu ve Türk Milletinin çelikten birlikteliğiyle bozguna uğratıldı.

-Türkiye Cumhuriyeti Devleti, emperyalizm tarafından ordumuzun, polisimizin, siyasetimizin, bürokrasimizin içerisine girerek devleti ele geçirmeyi amaçlayan Fettullahçı Terör Örgütü’nü (Gladyo) büyük bir başarıyla temizlemiştir ve bu işlem halen devam etmektedir.

-15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin bastırıldıktan çok kısa bir süre sonra ordumuzun 24 Ağustos 2016’ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı, yine içeride ve dışarıda bölücü terörün belini kırmıştır. Ayrıca bu operasyonla “bitti, tükendi” denilen Türk Ordusunun, içindeki safrayı attıktan sonra hızla toparlanarak çok daha güçlendiğini ve tam bağımsız Türkiye idealine odaklandığını gördük. Bu başta milletimiz olmak üzere, bölgemizdeki tüm mazlum milletler için bir umut ışığıdır.

Türkiye şimdi bu hakikatlerin ışığında yol almaktadır. Bütün bu hakikatlerle birlikte baş hakikat şudur: Türkiye, kendisine biçilen “Küçük Amerika” gömleğini parçalayıp atmıştır.

İçeride ve dışarıda Amerikan emperyalizmiyle kıran kırana bir mücadele veren Türkiye, Atlantik sisteminden ayrılmakta ve Avrasya’ya yönelmektedir. İttifak kuran bölge ülkeleri, Amerika’nın bölgedeki hesaplarını bir bir suya düşürmektedir. İçeride Kemalist devrimi tamamlama, dışarıda ise bölgeye gerçek huzurun gelmesi sürecinin koşulları oluşmaktadır. Kozinoğlu özde tam olarak bunları kastediyordu…

GENÇLİK KARANLIĞI EZECEK DEMİR PENÇEDİR

Biz gençler, ölümün ağzındayken "Silahınızda bir mermi kaldı. Şu ana kadar hep boşa attınız. Bunu da boşa atacaksınız. Vurulacaksınız!" [2] diyerek Gladyoya meydan okuyan Kâşif Kozinoğlu kararlılığında söz veriyoruz: Vatanımızın birliği ve bütünlüğüne kasteden her türlü girişimi bertaraf edeceğiz. Kemalist Devrim’in tamamlanması gayesine azimle kilitlendik, Türkiye’mizi aydınlıklara çıkaracağız.

Kâşif Kozinoğlu mücadelemizde yaşıyor. Ergenekon şehidimize sevgi, saygı, minnet ve özlemle…

Meltem Şahin

TGB İstanbul Basın Sorumlusu

 

Dipnot:

1. Aydınlık, 19 Kasım 2011
2. Aydınlık, 20 Kasım 2011

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler