Lozan Milli Egemenliğin Zaferidir, Siz İse Hüsranı!

Lozan Türkiye’nin tapusudur. Türkiye’nin tapusuna saldırsanız milletimizi PKK’ya ve FETÖ’ye karşı birleştiremezsiniz!

Lozan Milli Egemenliğin Zaferidir, Siz İse Hüsranı!

YAZAR

Tayyip Erdoğan, sarayında ağırladığı muhtarlarına hitaben, "Birileri de Lozan’ı bir zafer diye yutturmaya çalışıyor" diyerek büyük zaferimizi ve zaferimizin mimarı İsmet İnönü’yü hedef alıyor. Lozan’a saldırırken 15 Temmuz’u da "2. Kurtuluş Savaşı" olarak tanımlıyor. Tayyip Erdoğan’ın tarih bilgisinden ve bilincinden yoksun ve tutarsız açıklamasındaki bilgi yanlışlarını düzeltelim.

-Lozan Barış Antlaşması, Cumhuriyetimizin tapusu niteliğindedir. Kurtuluş Savaşımızın kahramanı İsmet İnönü’ye ve milli egemenlik zaferimiz olan Lozan’a yapılan saldırı, Tayyip Erdoğanların hadsizliğinin bir ifadesidir. Bu hadsizlik, birlik ve bağımsızlığını korumak için tek seçeneği Amerikan piyonlarına karşı mücadele etmek ve milletini bu mücadelede yekvücut haline getirmek olan Türkiye’yi tehlikeye atmaktadır. Lozan, bugün mücadele ettiğimiz emperyalist kuvvetlere karşı Cumhuriyetimizin kazandığı büyük bir zaferdir. Bu zafere sırtını dönen, tarih tekerleğinin altında kalır, asfalta yapışır. Çünkü Lozan’ın karşısındaki tarihsel tek seçenek Sevr’dir. Lozan’a saldıran, istese de istemese de Sevr dayatmalarına teslim olur.

-Türkiye’nin 2. Kurtuluş Savaşı verdiği doğrudur. Fakat bu savaş yarım asrı aşkındır "Küçük Amerika" olmak ya da olmamak savaşıdır. Bu savaşı Türkiye’nin vatansever kuvvetleri yarım asırdır aralıksız vermektedir. Türk Milleti, cümle Amerikancılığa karşı bir bağımsızlık savaşın içindedir. 15 Temmuz, bu savaşın cephelerinden biridir ve Amerikancılığa indirilen bir darbedir! 15 Temmuz zaferinin devamlılığını sağlamak, "Küçük Amerika’’ sürecine karşı mücadelede milleti birleştirmekten geçer. Lozan’a sırtını dönen milleti birleştiremez.

2. Kurtuluş Savaş’ında mutlak galibiyet, milletimizi tam bağımsız Türkiye mücadelesinde birleştirmekten geçer. Bu mücadeleyi işgal kuvvetlerinin argümanlarıyla bozguna uğratmaya çalışan Erdoğan’ı uyarıyoruz: Lozan’a saldırarak ne PKK’yı, Ne de FETÖ’yü temizleyemezsin! Çünkü bugün Türkiye’de iki çizgi çarpışmaktadır. Birinci çizgi Abdülhamit, Vahdettin ve Sevr çizgisidir. Bu çizgiyi çizenler, 150 yıldır emperyalist güçler ve işbirlikçileridir. Karşısındaki çizgi ise, şehitlerimizin kanlarıyla çizilen, Atatürk, İnönü ve Lozan çizgisidir. Bu çizgi Türkiye’nin tapusudur. Türkiye’nin tapusuna saldırırsan milletimizi PKK’ya ve FETÖ’ye karşı birleştiremezsin. Türkiye ayakta kalamaz.Türk gençliği buna izin vermez!

tgb.gen.tr

 

 

 

 

 

Tarih:
Diğer Haberler