"Onlarca Ton Patlayıcı ve 5 Yaşında Hüseyin Utku"

"Millet olarak sabrımız;PKK'ya karşı dirayetimiz ve mücadeledeki başarı sırrımız olacaktır.5 yaşındaki Hüseyin Utku'nun hesabını soruyoruz, soracağız"

"Onlarca Ton Patlayıcı ve 5 Yaşında Hüseyin Utku"

YAZAR

 24 Temmuz 2015'ten bu yana Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet güçlerimizin kararlı mücadelesi ve milletimizin topyekün desteğiyle beraber, PKK terör örgütünün hem siyasi hem de silahlı kuvvetlerini  bozguna uğratmayı başarmıştır. PKK'nın sırtını dayadığı ABD emperyalizmi 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimiyle beraber Türkiye'de bir kez daha kaybetmiştir. Milletimiz baş düşmanını artık daha iyi bilmekte ve onun maşasını, maşayı tutan ellerini-kollarını koparmaya da daha kararlıdır. Bu kararlılık karşısında gittikçe ezilen ve köşeye sıkışan PKK, tüm alçaklığıyla saldırmaktadır. Bölge halkının kazılan hendeklerden ve terör eylemlerinden dolayı uğradığı can ve mal kayıpları örgüte karşı ciddi bir tavır almasına sebep olmuştur. Milletimizin bu terör örgütü karşısında göstermiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu eli kanlı bu örgütün gittikçe daha alçaklaşan eylemler gerçekleştirmesine sebep olmuştur. Son olarak ise dün Diyarbakır-Batman karayolu üzerinde Bismil yol ayrımında vatandaşların yoğun olarak geçtiği bölgede bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik yapılan bomba yüklü araçla saldırı bu örgütün kanlı yüzünü bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre 5 polis, 1'i çocuk 2 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. 5'i polis 22 kişi de yaralanmıştır. Milletimizin başı sağolsun diyoruz, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

HÜSEYİN UTKU'NUN HİKAYESİ

Bu patlamada şehit olan her bir polisimizin yürek yakan hikayeleri bizleri derinden sarsmış, öfkemizi bu eli kanlı örgüte karşı olan mücadeleye bir kez daha yöneltmiştir. Bunlardan bir tanesi var ki hepimizin yüreğine acı serpmiştir:

 

Şehit polis Ahmet Gülbahar ve oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku...

 

Konya'ya tayini çıkan Ahmet Gülbahar, 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utkuyla beraber evini taşımak için son kez gittiği Diyarbakır'da patlamanın olduğu saatlerde mesai arkadaşlarıyla vedalaşırken bu saldırıda oğluyla beraber şehit olmuştur. 5 yaşında bir çocuk... Düzenlenen cenaze töreninde şehit polis babasının tabutunun yanında  Türk bayrağıyla sarılmış olan minik bir tabutun içerisinde 5 yaşındaki Hüseyin Utku. Babası daha 1 hafta önce Hüseyin Utku'nun elinde Türk bayraklı fotoğrafını sosyal medyada paylaşmıştı. Şimdi o küçük tabutun içerisinde, üstünde Türk bayrağı... Hain terör örgütünün bombalı saldırıda kullandığı onlarca ton patlayıcının ağırlığı 5 yaşındaki Hüseyin Utku'nun  tabutunun ağırlığı eder mi? Etmez. Edemez. Elinde Türk bayrağı olan 5 yaşındaki çocuğu tonlarca patlayıcıyla öldürmek hangi halkın kurtuluşuna hizmet ediyor?

 

5 yaşında bir çocuğu onlarca ton patlayıcıyla öldürecek kadar alçaklaşan PKK terör örgütü, çocuk genç yaşlı asker polis sivil demeden millet düşmanlığını her geçen gün tescillemektedir. Büyük usta şair Nazım Hikmet boşuna dememiş: sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, vatan ki bu insanların evidir, sevgilim; onlar vatana düşman.

 

Türk Milleti olarak düşmanlarımızı iyi tanıyoruz. Bomba yüklü araçlarla polisimize milletimize saldıran teröristler bölgedeki Kürt halkı tarafından da aforoz edilmiştir. Artık bölgede kan, gözyaşı, ağıt, huzursuzluk, yıkım PKK'nın kod adı haline gelmiştir. 2 gün önce Ağrı'da bu örgütün siyasi temsilcileri ''Hakların Demokratik Teröristleri'' yaptıkları mitingde  Kürt halkı tarafından tecrit edildiklerini iyice anlamıştır. Diyarbakırlısından Hakkarilisine, Edirnelisinden Karslısına bütün millet askerimizin polisimizin PKK'ya karşı yürüttüğü başarılı mücadeleyi sonuna kadar desteklemektedir. Bu mücadelede şehit olan bütün kahramanlarımıza minnet borçludur.

 

5 yaşındaki Hüseyin Utku'yu babasıyla beraber şehit eden , devletin bütünlüğüne milletin birliğine kasteden bu bombalar, Hüseyin Utkuların elinde Türk bayrağı olduğu sürece işe yaramayacaktır. Bu örgüt o minik tabutun ağırlığı altında ezilmeye mahkumdur, ezilecektir. Milletimiz Türküyle-Kürdüyle 5 yaşındaki Hüseyin Utku'nun elindeki bayrak için 100 yıl önce nasıl emperyalizme karşı mücadele edip kazanmışsa bugünde emperyalizmin kara gücüm dediği PKK terörünü bitirmeye hazırdır, kararlıdır.

 

Millet olarak sabrımız;  PKK'ya karşı dirayetimiz ve mücadeledeki başarı sırrımız olacaktır. 5 yaşındaki Hüseyin Utku'nun hesabını soruyoruz, soracağız.

 

Bilal Gürbüz/TGB Genel Sekreter Yardımcısı 

Tarih:
Diğer Haberler