Savunma Millidir Tank Palet Milletindir

Savaş, askerle olduğu gibi işçisiyle, çiftçisiyle, memuruyla ve toplam olarak Türk milletiyle verilir. Savaşan ülkenin fabrikası satılmaz.

Savunma Millidir Tank Palet Milletindir
Barış Dikmen
Barış Dikmen
YAZAR

Ekonomik süreçler ne kadar kötüye giderse işçi o kadar çok zorlanır. Dünyayı ellerinde tutan ve yaratan işçiler ekonomik darboğaza giriyor, haklarından oluyorlar. Yani işçinin yarattığı dünya, işçiyi hakkından eden dünya haline geliyor. Nasibini sadece işçiler almıyor tabiki de. Bu durum ortasında ülkemizin büyük bir kısmı ekonomik darboğaza ve çıkmaza giriyor. Yanlış politikalar ve üreticiye önem verilmemesi ise en önemli sebeplerinden.

Oysa doğru bir program ve millileşme atağı ile bu sorunlar çözülebilecek iken yerimizde saymaya devam ediyor ve hatta özel'leş'tirme politikaları ile iyice batıyoruz. Vatan savaşı veren bir ülkenin yapmaması gereken hataları yapıyor, tank yapan fabrikaları özelleştiriyoruz. Gördüğümüz durum karşısında gerçekten şaşırıyoruz. Ya bizim bilmediğimiz devletimizin fabrikaları var ya da bilmediğimiz kaynaklar var. Bu yapılanların açıklaması olamaz. Savaşan ülkenin fabrikası satılamaz! Savaşan ülkenin silahına dokunulamaz!

Geçtiğimiz günlerde Tank Palet Fabrikası işçilerinin Sakarya'da yaptığı mitingdeki açıklamalar Türkiye’nin durumunu özetler nitelikte. Çağrılar ve sorular net:

Tank yapılması lazımdı, yapılmadı mı?

Herkesin övün kaynağı olan fırtına obüsleri yapılması lazımdı, yapılmadı mı?

Milli tankımız olan Altay tankının yapılması lazımdı da yapılamaz mı denildi?

Ve hatta savaşan Mehmetçiğin yanına gidip sınır bölgesinde onarım çalışması yapılmadı mı?

Savaş sadece askerle verilmez. Savaş; işçisiyle, çiftçisiyle, memuruyla ve toplam olarak Türk milletiyle verilir. Vatan mücadelemizin her alanında alınteri olan Harb-İş emekçisiyle verilir. Gün, Mehmetçiğe moral verme, destek olma günüdür. Vatan mücadelesinden milli unsurlara zarar verecek adımları atmak, Mehmetçiğe moral aşılamaz.

Ülkemizin birliğe beraberliğe daha çok ihtiyacı olan bu günlerde, özellikle Türk-Amerikan savaşının doruk noktasını yaşadığımız bu günlerde ordu millet birlikteliğini korumak ve ilerletmek gerekmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Ülkemizin ekonomik sıkıntıları var ve acilen çözülmesi lazım. Bu yüzden ülkemizin kaleleri olan Fabrikaları özelleştirme politikası ile günü kurtarma gibi bir eylem içerisine girilmiştir. Ama unutulan bir şey vardır. Günü kurtaralım derken geleceği yok etmeyelim. Günü kurtaralım derken Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını taşeron firmalara bırakmayalım. Çünkü Türk silahlı Kuvvetleri Türk milletidir, Tankpalet fabrikası da Türk Milletinindir.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi her fabrika bir kaledir. Tankpalet fabrikası TSK’nın kalesidir, ve o kale özelleştirilemez. Tankpalet birilerinin değil, Türk Milletinindir.

TANK PALET TÜRKİYE'DİR!

Tank Palet işçileri, fabrikanın özelleştirilmesine karşı günlerdir mücadele ediyor. Bölgemiz emperyalizmin sürekli tehditi altındadır.

Bu tehditleri de Ordu-Millet birlikteliği ile yok edebiliriz. Bu tehditleri Milli fabrikalarla yok edebiliriz.

Milli savunmanın devlet eliyle geliştirilmesi bugün ülkemizin en önemli ihtiyacıdır. Özelleştirmeye karşı mücadele eden Türk işçisi yalnız değildir. Türk gençliği olarak bu mücadelede Tank Palet işçilerinin yanındayız. Tank Palet, Türkiye'dir.

Barış Dikmen

TGB Denizli İl Başkanı

tgb.gen.tr 

Tarih:
Diğer Haberler