TGB Türk Milletini Yeniden Ayağa Kaldırdı

Emperyalizm ve yerli işbirlikçilerine mücadelede millete önderlik için TGB ve TLB her zamanki gibi hazır.

TGB Türk Milletini Yeniden Ayağa Kaldırdı

YAZAR

En son söyleyeceğimizi en başta söyleyip devam edelim,; TGB yine kendine yakışanı yaptı ve Türk Milleti’ne “Ayağa kalk” dedi. Aslında bu TGB için şaşılacak bir şey değil.

TGB kurulduğunda Türk milleti, Cumhuriyet mitingleriyle cumhuriyetine laikliğine sahip çıkmaya başladı. O günlerden sonra TGB doğru siyaset, örgütün önderliğe önderliğin örgüte güveniyle bu mücadelenin başına geçti. Öyle bazı kitle örgütleri gibi Soros’tan, Almanya İsviçre Hollanda vs foundationlarından destek almadı. Türk milletine güvendi, Türk milletine dayadı sırtını. Bu sayede 68’in devrimci önderlerinin de güvenini taktirini kazandı.

Dikkat edin. Türk Milleti ne zaman başını eğse, umutsuzluğa kapılsa TGB çıktı ortaya. Silivri başta olmak üzere memleketin her yerinde Ergenekon Balyoz kumpaslarıyla mücadele, Gezi direnişi, Milli bayramların yasaklanmasına karşı 19 Mayıslar, 29 Ekimler, sözde çözüm sürecine karşı mücadele, Diyarbakır Bismil Cumhuriyet köyünde ağaya karşı köylülerle birlikte Cumhuriyet mücadelesi ve köy okulu inşaatı, Amerikan emperyalizminin kafasına defalarca kez çuval geçirme, İncirlik Üssü’nü basmak vs vs.

Türk Milletini ayağa kaldıran bu genç güç, milleti emperyalist saldırılara ve ambargolara karşı bir kez daha Andımız'da birleştirdi. TGB yanında liseli kardeşlerimiz TLB'yle birlikte Cumhuriyetimizin 95.yılında ilk meclis önünde toplandı, Anıtkabir’e yürüdü ve Atasının yanında bir kez daha Ant içti; “Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun” dedi. O videoyu hepimiz izledik. Televizyon kanallarında, internet sitelerinde birçoğu TGB, TLB’nin ismini vermeden yayınlıyorlar. Bu yazıyı bana yazdıran da aslında bu görüntüydü. Türküm diyerek başladıkları anda eminim hepimizin içi kıpır kıpır oldu, sığamadık kabımıza. Devamını hep birlikte getirdik. Çocukken okuduğumuz Andımız'ı belki de ilk defa bu kadar yürekten okuduk. İhtiyaç duyduk o cümlelere. Tekrar tekrar izledik. Kararlılığımız, inancımız, cesaretimiz arttı. Ertesi gün iş yerlerimize gittiğimizde hepimiz daha gururlu daha mutluyuz.

Ben TGB'ye 2009'da katıldım. 2017'de vatan görevi askerlik nedeniyle bu okuldan mezun oldum. Birçok eylemde yer aldım, görev aldım. TGB ve TLB'nin 29 Ekim'de gerçekleştirdiği bu eylem bence yeni bir başlangıç olacak. Milli güçleri ayağa yeniden gençliğin kaldırmasının başlangıcı. Çok önemli ve son yıllara damga vuran bu eylemden sonra Türk milleti daha cesur daha kararlı olacak. Emperyalizm ve yerli işbirlikçilerine mücadelede millete önderlik için TGB ve TLB her zamanki gibi hazır.


Ercan Küçük

Aydınlık Gazetesi Muhabiri

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler