Türk milletinin 97 yıllık fedai ruhu

Afrin’de emperyalizme karşı mücadele eden ordumuza güveniyoruz. Mehmetçiğimizin yalnızca bir adım gerisindeyiz.

Türk milletinin 97 yıllık fedai ruhu

YAZAR

20 Ocak Cumartesi günü, Türk milletinin yüreği Afrin’de Mehmetçikle birlikte atmaya başladı. “Bu milletten bir şey olmaz”, “Koyun gibi güdülmekten başka neyden anlar bu millet?” ve benzeri birçok kalıpla Türk Milletini küçük gören zihniyet, 20 Ocak günü kafasını deve kuşu gibi kuma gömdü. Fakat yalnızca çevresinde olan biteni görmemeye yaradı bu eylem. 

7-8 Ağustos 1921. Mustafa Kemal Paşa, Sakarya Meydan Muharebesi öncesi kendisine verilen yasama yetkisini kullanarak ordunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Tekalif-i Milliye” kanununu çıkardı. Bu kanun ile memlekette bulunan her hane birer çift çorap, birer kat çamaşır ve çarık hazırlayarak ilçelerde bulunan komisyonlara teslim edecekti. Bunun yanında akaryakıt, yiyecek ve temizlik malzemeleri gibi ordunun ihtiyacını karşılayacak her çeşit destek sağlanmıştı. Kurtuluş Savaşı’nda zaferle kucaklaşan Türk Milleti, ordusuna verdiği destek sayesinde zaferle kucaklaşmış ve emperyalizmi topraklarımızdan silip süpürmüştü.

İşte Türk Milletinin 97 yıl öncesine dayanan bu iradesi bugün Afrin’de emperyalizme karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğimizin bir adım gerisinde vücut buldu. Harekatın başladığını öğrenen Türk Milleti, Afrin’de çarpışan Mehmetçiğimiz için elinden gelen maddi manevi tüm desteğini ortaya koydu. Marmaris’te bal firmasına sahip bir vatandaşımız Afrin’e bir ton bal gönderdi. Diyarbakırlı, Denizlili, Gaziantepli, Samsunlu, Mersinli ve daha birçok ilimizden analarımız da elinden geleni ardına koymadan Mehmetçiğimize atkı, bere, eldiven ördü. Hatay’da yörük çadırında yankılandı Mehmetçiğin sesi. Hatay’ın yörükleri, Mehmetçiğimiz sınırda operasyona gitmek için beklerken kurban kesti. “Yörük Teyze”yi duymayan yoktur. Alnına kurban kanı çaldı Mehmetçiğimizin, “ayağına taş değmesin” diye dua etti. Stadyumlarda vücut buldu Mehmetçiğimiz. Süper Lig’in 19. Haftasında Galatasaray-Osmanlıspor maçında Galatasaray taraftarları, "Zeytin Dalı Harekatı Onurumuzdur", "Siz bizi Çanakkale'den iyi tanırsınız" pankartları ile destek verdi. Malatyaspor-Sivasspor maçı öncesinde taraftarlara 17 bin Türk bayrağı dağıtıldı ve taraftarlar, 1 dakikalık asker selamı ile Mehmetçik’e desteğini gösterdi. Yılmaz Özdil’in Afrin Harekatı üzerine yazdığı yazıda “Vatan savunmasına muhalefet olmaz” diyerek Mehmetçiğimizin yanında olduğunu gösterdi. Uğur Dündar da sosyal medyadan uğradığı birçok saldırıya rağmen Afrin’e desteğini dile getirmekten sakınmadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e düzenlediği Zeytindalı Harekatı’na karşı çıkanlar, yani vatan savaşının karşısında duranlar da var. Şehir merkezlerinde bombalar patlarken, terör saldırılarıyla okullar taranıp çocuklar öldürülürken, mayına basıp şehit düşerken dağdaki çobanlar hümanistlerdi bu ikiyüzlüler. Dağdaki çobanlar mayına basıp şehit düşmesin diye, okuma yazma öğrenip memlekete millete fayda sağlamak için karda kışta ayağında çarığıyla okula giden çocuklar ölmesin diye, o okulda memlekete hayırlı evlatlar yetiştirmek için görevini yerine getiren Necmettin ve Aybüke Öğretmenlerimiz şehit düşmesin diye canını siper eden Mehmetçiğimize “katil” diyor şimdi bu ikiyüzlüler. Kimin katil olup olmadığı tartışma konusu bile değil. Türk Milleti, 97 yıldır emeğini vatanına ve ordusuna feda ederek gösteriyor kimin katil olup olmadığını.

Zeytin ağacına tırmananlar az çok bilirler. Zeytinin dalı pek acı verir insana çarptığında. İşte bu zeytin dalı da kimisine çarpıp acı veriyor. Kimisine de barışı, kardeşliği, huzuru götürüyor. Türk Ordusu, Türk Milleti ile birlikte mazlum milletlere barışı, huzuru, kardeşliği götürüyor. Zalimleri ise cehennemin en ücra köşelerine süpürüyor. Türk gençliği olarak da her zaman en gür sesimizle haykırıyoruz. Afrin’de emperyalizme karşı mücadele eden ordumuza güveniyoruz. Mehmetçiğimizin yalnızca bir adım gerisindeyiz.

Berfin Yavuz

TGB Denizli İl Yöneticisi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler