13 üniversite listesinden FETÖ okullarını çıkarmadı!

Bazı devlet üniversiteleri, "Mevlana Öğrenci Değişim Programı" kapsamında anlaşma yaptığı üniversiteler arasından FETÖ okullarını kaldırmadı.

13 üniversite listesinden FETÖ okullarını çıkarmadı!

Aydınlık gazetesinin bazı devlet üniversitelerinin "Mevlana Öğrenci Değişim Programı" kapsamında işbirliği yaptığı üniversiteler arasında FETÖ okullarının da yer aldığı haberinin ardından 13 üniversitenin daha anlaşmayı internet sitelerinden kaldırmadığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ okulları kapatıldığı halde, bazı devlet üniversitelerinin, örgütün yurtdışındaki okullarıyla yaptıkları protokoller, internet sitelerinde yer almaya devam ediyor. Devlet üniversitelerinin yurtdışındaki FETÖ okullarıyla protokollerin hâlâ devam ettiğini, bu protokollerin ilgili üniversitelerin internet sitesinde yer aldığını Aydınlık gündeme getirmişti. Haberimizin ardından gazetemize ulaşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkilileri, "15 Temmuz’dan sonra FETÖ okullarıyla protokoller iptal edildi. Hâlâ üniversite resmi internet sitelerinde yer alan listelerde FETÖ okullarının yer alması büyük hata. Tüm üniversitelerimizi uyaracağız" açıklamasını yapmıştı. YÖK'ün geçen pazartesi günü "uyaracağız" demesine rağmen 13 devlet üniversitenin internet sitesinde FETÖ'nün çeşitli okullarıyla yapılan anlaşmanın kaldırılmadığı gözlendi. Üniversitelerin internet sitelerinde “Anlaşma süreci devam edenler” başlığı altında yer alan FETÖ okulları şunlar: Qafqaz Üniversitesi-Azerbaycan, Epoka Üniversitesi-Arnavutluk, Burc Üniversitesi-Bosna-Hersek, Atatürk Alatoo Üniversitesi-Kırgızistan. Önceki haberlerimizde yer alan üniversiteler dışında protokollerin hâlâ durduğu üniversiteler ise şöyle: Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Hitit Üniversitesi.

"HOCA ZOR DURUMA DÜŞÜYOR" UYARISI

Akdeniz Üniversitesi'nin gazetemize gönderdiği “FETÖ okullarıyla anlaşmaları 2016'da internet sitemizden çıkardık” açıklamasına rağmen internet sitesinde protokolün devam ettiğini haberleştirmemiz üzerine üniversite yönetimi tüm birimlere uyarı mesajı gönderdi. Aydınlık'ın ulaştığı ve genel sekreterlik imzası taşıyan mesajda şunlar kaydedildi:

“Sevgili arkadaşlar, web sayfalarınızda çok acil olarak; özellikle değişim programları ile ilgili sayfalarınızı hemen düzelttirin. Örgüte mensup olan okulların bilgilerini ne varsa çıkarttırın. Birim koordinatör listelerinizi güncelleyin. İhraç edilen kişilerin koordinatör olarak görüldüğünü fark ettim. Bir de bunlar için haber olmayalım. Hoca zor duruma düşüyor bu haberler yüzünden.”

YÖK'ün 'FETÖ okullarıyla protokolleri 2016 yılında sonlandırdık' demesine rağmen Erciyes Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan belgede, "Bu protokol 22.05.2013 tarihinde iki asıl nüsha olarak yapılmış olup, 2018 yılına kadar geçerlidir" denildi.
YÖK'ün 'FETÖ okullarıyla protokolleri 2016 yılında sonlandırdık' demesine rağmen Erciyes Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan belgede, "Bu protokol 22.05.2013 tarihinde iki asıl nüsha olarak yapılmış olup, 2018 yılına kadar geçerlidir" denildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler