15 Temmuz’a "Kutlu ihtilal" Diyen Akademisyen Hala Görevde

15 Temmuz darbe girişimi sırasında "ülkemizde ilk defa kutlu bir ihtilal olmaktadır" diyen Mehmet Nurullah Aktaş, hala Batman Üniversitesi'nde görevde

15 Temmuz’a "Kutlu ihtilal" Diyen Akademisyen Hala Görevde

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri olan Mehmet Nurullah Aktaş’ın skandal nitelikte bir paylaşım yaptığı iddia edilmişti. Aktaş’ın, darbe girişimi başarısız olunca Facebook sayfasından silindiği belirtilen mesaj şöyleydi: “Şu anda ülkemizde ilk defa kutlu bir ihtilal olmaktadır. Sokağa dökülme, meydanlara çıkma gibi insanlarımızın canını, malını tehlikeye atacak bir takım şuursuz telkinlerde ve tavsiyelerde bulunulmuştur.” Daha sonra Batman Üniversitesi’nde dekan yardımcısı olan Aktaş’la ilgili rektörlük bir açıklama yaptı ve gazetemizin ‘Darbeye kutlu ihtilal dedi dekan yardımcısı oldu’ haberinin ardından Aktaş’ı görevden aldı. Ancak Aktaş’ın isminin halen Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri arasında yer aldığı görüldü.

HAKKINDAKİ YORUMLARA ERİŞİMİ ENGELLETMİŞ

Aktaş’ın ‘Ekşi sözlük’ isimli internet sitesinde yapılan yorumlara karşı da harekete geçtiği öğrenildi. Ekşi Sözlük’teki ‘Mehmet Nurullah Aktaş’ isimli bölümde şu ifadeler yer alıyor: “Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin Mehmet Nurullah Aktaş’ın talebi üzerine verdiği kararı uyarınca bu başlıkta yer alan içeriklere erişimin engellenmesine karar verilmiştir.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler