15 Temmuz darbe girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

FETÖ'cülerin 15 Temmuz'da Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in derdest edilmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

FETÖ'cülerin 15 Temmuz'da Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in derdest edilmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in derdest edilmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Tnk. Kur. Alb. Özay Yılmaz olduğu değerlendirilen subayın elinde uzun namlulu silahla yanında tam teçhizatlı kamuflajlı ve uzun namlulu silahlı bir asker ile beraber, elleri arkadan bağlı ve kafasında bez takılı olan Org. Yaşar Güler’i kışla içerisine doğru götürdükleri, bu esnada orta mevzide bulunan uzun namlulu silahlı bir asker tarafından şahıslara ateş açıldığı görülüyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 221 sanığın yargılandığı Genelkurmay çatı davası dosyasında, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in derdest edilmesine ilişkin yeni görüntüler yer aldı.

FETÖ'cüler Yaşar Güler'i böyle kaçırmış

Mahkeme dosyasına giren bilirkişi raporuna göre saat 21:30:41'de kışla içerisinden nizamiye çıkışına Tnk. Asb. Kd. Bçvş. Ömer Gürsel Çetin olduğu değerlendirilen şahsın kullandığı bir aracın geldiği, araç içerisinden Bnb. Mehmet Akkurt olduğu değerlendirilen şahıs ile bir özel kuvvet personelinin elinde bulunan silahları P.Yb. Osman Tolga Kılınçarslan'a doğrultarak 'Aç kapıyı aç vururum hepinizi - Komutanım vururum - Komutanım Aç' dediği, Osman Tolga Kılınçarslan’ın ise ‘Açmam, açmam’ şeklinde cevap verdiği, saat 21:30:55'te Ömer Gürsel Çetin olduğu değerlendirilen şahsın kullandığı aracın, kollu bariyeri kırarak Osman Tolga Kılınçarslan'ın üzerine sürdüğü” belirtiliyor. Saat 21:34:03'te ise Tnk.Kur.Alb. Özay Yılmaz olduğu değerlendirilen subayın elinde uzun namlulu silahla yanında tam teçhizatlı kamuflajlı ve uzun namlulu silahlı bir asker ile beraber elleri arkadan bağlı ve kafasında bez takılı olan Org. Yaşar Güler’i kışla içerisine doğru götürdükleri, bu sırada araç içerisinden daha önce inen uzun namlulu silahlı bir özel kuvvet personelinin de gittiği, bu esnada orta mevzide bulunan uzun namlulu silahlı bir asker tarafından şahıslara ateş açıldığı görülüyor. (Aydınlık)

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler