99 Albay Generalliğe Yükseltildi

Genelkurmay Başkanlığı 99 albayın generalliğe ve amiralliğe yükseltildiğini açıkladı. 48 general ve amiral de emekli edildi

99 Albay Generalliğe Yükseltildi

Darbe girişiminden sonra OHAL kararlarıyla TSK'dan ihraç edilen subayların yerine yenileri atandı. TSK'dan ayrılan 149 general ve amiralin yerine 99 albay atandı. Genelkurmay Başkanlığı 99 albayın generalliğe ve amiralliğe yükseltildiğini açıkladı. 48 general ve amiral de emekli edildi.

Darbe girişimi gecesi komutanı olduğu Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbecilere karşı büyük bir savaş veren Tümgeneral Zekai Aksakallı Korgeneralliğe yükseltildi.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında bugünden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

47 GENERAL EMEKLİ OLDU

Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle bugünden itibaren emekli olacak. 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2016'dan itibaren emekliye ayrılacak.

TSK TARİHİNDE BİR İLK

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez astsubaylıktan gelen bir albay general oldu. Albaylıktan Tuğgeneralliğe yükseltilen isim Cemal Balıkçı oldu. Astsubaylar için tarihi bir sorun haline gelen bu durum düzeltilmiş oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bir üst rütbeye yükselen general ve amirallerle görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, silahlı kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.

(sonhaberler.com)

Tarih:
Diğer Haberler