ABD karşıtlığı son zamanların en yüksek seviyesinde!

Yapılan son anketlere göre Türk milletinin bölücü terör örgütü PKK'ya kara gücüm diyen ABD'ye olan güvensizliği %95'e yükseldi.

ABD karşıtlığı son zamanların en yüksek seviyesinde!

Bölücü terör örgütüne PKK'ya 5 bin TIR silah ve mühimmat veren ABD’ye karşı Türkiye’deki tepkiler giderek artıyor. Son anketlere göre Türk halkının ABD’ye duyduğu güvensizlik yüzde 95 seviyesine, Rusya ile işbirliğine destek ise yüzde 62 seviyesine yükseldi.

Optimar Danışmanlık, Tanıtım, Araştırma ve Organizasyon Şirketi tarafından 26 ilde bin 508 kişinin katılımıyla halkın ABD’ye bakışı ile ilgili bir kamuoyu araştırması yapıldı. Araştırmada katılımcılara “Kendinizi ABD karşıtı olarak tanımlar mısınız” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 71,9’u bu soruya “ABD karşıtıyım” yanıtı verdi. Katılımcıların yüzde 22,7’si de “Kısmen ABD karşıtı” olduğunu bildirdi. Katılımcıların yüzde 94,6’sı ABD karşıtı olduğunu söylerken, “ABD karşıtı olmadığını” söyleyenlerin oranı sadece yüzde 5,4’te kaldı.

RUSYA İŞBİRLİĞİNE DESTEK ARTIYOR

Araştırmada katılımcılara, “Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu da yöneltildi. Bu soruya katılımcıların yüzde 62,1’i “olumlu” yanıtını verirken, “olumsuz” yanıtı verenlerin oranı yüzde 22,4 olarak belirlendi. Yüzde 15,5’i ise “fikrim yok” yanıtını verdi.

Optimar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, araştırma ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Son dönemde Türkiye’de ABD karşıtlığı, tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Anket sonucu, ABD-Türkiye ilişkileri açısından oldukça endişe verici. Tabi ki bunda, ABD’deki FETÖ/PDY’ye yönelik politikalar en belirleyici etkendir” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler