ABD ve AB Ege'yi kışkırtıyor!

Yunanistan’la Ege’de oluşan kriz FETÖ’cüleri serbest bırakması ve Türkiye’ye iade etmemesiyle daha da büyüdü.

ABD ve AB Ege'yi kışkırtıyor!

Yunanistan’ın ülkeye sığınan FETÖ’cüleri serbest bırakması ve Ege Denizi’nde suları ısındıran kışkırtmaların Batı planı olduğu iddiaları artıyor. Özellikle ABD, AB ülkeleri ve İsrail’in Türkiye’yi sıkıştırmak ve 2,5 savaşa (Ülkenin aynı anda iki ayrı cephede savaşması ve içeride de karışıklık yaratılması 2,5 savaş olarak tanımlanıyor, ülkelerin 2,5 savaşla kaybedeceği teorisi üzerine inşa ediliyor) zorlamak için Yunanistan’ı kışkırttığı belirtiliyor. Uzmanlara göre, Yunanistan’ın Ege’de aidiyeti belli olmayan kayalıklara bayrak dikmesi ve gemi gönderip Türkiye’yi kışkırtmasının Atina’nın faydasına olmadığını savunuyor. Özellikle bu kışkırtmayı yapan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un aşırı sağcı milliyetçi ANEL Partisi’nden olduğuna dikkat çeken uzmanlar bu partinin Yunan ordusu ve istihbarat örgütüyle sıkı ilişkilerine vurgu yapıyor. Bu partinin kökünün faşist “Hrisi Avgi” yani Altın Şafak’ın devamı olduğunu belirten uzmanlar, ANEL’in destek aldığı Yunan ordusu ve istihbarat örgütlerinin Batı istihbaratlarıyla birlikte çalıştığını belirtiyor.

ANEL’İN SIKI İLİŞKİLERİ

Türkiye bir yandan içeride PKK ile mücadelesine devam ederken, bir yandan da Suriye topraklarında ABD destekli PYD ve IŞİD’e karşı mücadele ediyor. Yunanistan da bunu fırsat bilip, hem Ege Denizi’nde hem de Rumlar üzerinden Doğu Akdeniz’de kışkırtmalarını sürdürüyor.

Kayalara asılan bayrak krizi sonrası herkes “Yunanistan’ı kim neden kışkırtıyor” sorusunu sordu. Uzmanlara göre, kışkırtma Yunanistan’a değil, ABD ve İsrail başta olmak üzer Avrupa ülkelerine yarar. Bu konuda da özellikle Yunan Savunma Bakanı Kammenos’un kışkırtmalarına dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Ünal, “Kammenos her geldiğinde savunma bakanı oluyor, eski yaraları kaşımaya niyetli biri. 15 Temmuz ve sonrasında da ‘neden girişimde bulunmadık’ hayıflanması yaptığı söyleniyor” dedi.

NATO, CIA VE MI6 ETKİSİ

Yunan kaynaklara göre Yunan ordusu ve istihbaratı ile sıkı ilişkileri olan Kammenos’un partisinin aşırı sağcı ve milliyetçi Altın Şafak’ın devamı olduğunu belirten Eski Yunanistan Ataşesi ve Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, bu örgütün Yunan ordusu ve istihbaratının da etkisi altında olduğunu belirtti. CIA, MI6 gibi istihbarat örgütlerinin Yunan istihbaratı ile iç içe çalıştığını anlatan Karataş, “Yunan ordusu da NATO ve Batı’ya bağlıdır. Zaten Batı desteği ile kurulmuş bir devletten bahsediyoruz. Amerika, Fransa, İngiltere ve Almanya hep Yunanistan’ı destekler. Avrupa’nın doğu sınırı olarak görürler Yunanistan’ı. Kışkırtmaların ve bölgedeki gerginliğin bu ülkelere yaracağını söyleyebiliriz” dedi.

"AMERİKA KIŞKIRTIYOR OLABİLİR"

Amerikalıların Yunanistan’ı bir şekilde kışkırtmış olabileceği üzerinden duran Prof. Dr. Ünal, “Türkiye’nin güney sınırındaki dikkatini dağıtmak için yapıyor. Halbuki, Yunanistan’da Türkiye karşıtlığı ile siyaset yapma geride kaldı. Yunan halkının Türk halkına bir kinliği yok, Türk dizileri izliyorlar, gazeteler Türkiye karşıtı manşetler atmıyor. Yunan halkının sorunu yoksa kim için ortalık kışkırtılıyor? Amerika bunu yapıyor olabilir” dedi.

SİLAHLANMAYA SESSİZLER

ANEL partisinin daha farklı olduğunu ve milliyetçiliği öne aldığını vurgulayan Ünal şunları söyledi:

“Kafasında Türk takıntısı bulunan ANEL partisinin mutlaka AB ülkeleri ve ABD ile irtibatları var. Yunan ordusu zaten ABD ile çalışır, Fransa Hava Kuvvetlerinden uçak alır, Almanlardan gemi alır. Yunanistan’a kısıtlamaya git diyen bu ülkeler, Yunanistan’ın silah alımında kısıtlamaya git demiyorlar.”

Kammenos’un AB’ye şikâyet edilmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, “Kayda geçirmek lazım, ‘Ege’de bir şey olursa bunun sorumlusu bu adamdır, sonra bize bunu neden yaptınız diye gelmeyin’ diyebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

"AMAÇ SORUNLARI ULUSLARARASI SEVİYEYE TAŞIMA"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Beyazıt Karataş da Yunanistan’ın Batı istikametinde gittiğini söyledi. Kışkırtmalar ile ilgili Karataş, dünyanın petrol taşımacılığının önemli bir kısmını Yunan ve Rum armatörlerinin yaptığına dikkat çekti. Bu armatörlerin paralarını Yunanistan’da tutmadıklarını, uluslararası para merkezlerinde tuttuklarını vurgulayan Karataş, parasını bile uluslararası sistemin içinde tutan bir ülkenin bağımsız hareket etmesi pek düşünülemez” dedi. Karataş, “Ege ve Doğu Akdeniz’in ABD, AB, ve İsrail tarafından kontrol edilmesi ve Rusya’nın da sıkıştırılması anlamına geliyor. Amaç Yunanistan’la tahrikler yaptırıp sorunları uluslararası seviyeye taşımak” ifadesini de kullandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler