AKUT Yalnız Değildir!

Nasuh Mahruki'nin Atatürkçü duruşundan rahatsız olanlar, onu AKUT'un yönetim kurulu başkanlığından uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

AKUT Yalnız Değildir!

Bir süre önce başkanlığını yaptığı AKUT'un siyasi duruşuyla ilgili "Atatürkçü olmayan AKUT'a giremez!" açıklamasını yapan Mahruki, AKP Hükümeti tarafından hedef alınmaktaydı. Şimdi ise Nasuh Mahruki, yönetim kurulu başkanlığından uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

Nasuh Mahruki'nin: "AKUT sevgisi bizim için vatan sevgisi, millet sevgisiydi. AKUT'un bütün çalışmalarında ve etkinliklerinde, yol göstericimiz her zaman Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmuştur. " sözleriyle anlattığı AKUT, bu değerlerinden koparılmak isteniyor. 

Nasuh Mahruki'yi AKUT'tan ayırmak demek, AKUT'un Atatürkçü duruşuna darbe indirmek demektir. Bugün AKUT, Türkiye'nin en güvenilir STK'sı seçiliyorsa, 2200 insanı karşılık beklemeden seferber ediyorsa bu AKUT'un Atatürk İlke ve Devrimleri'ne, Cumhuriyet'e ve Türk Milleti'ne karşı duyduğu sorumluluktan başka bir şey değildir. Öyle ki; işte bu sebepten dolayı AKUT'u sadece bir arama kurtarma gönüllülerinin oluşturduğu bir yapı olarak görmememiz gerekiyor. AKUT, sözde Ermeni soykırımı meselesinde önemli çalışmalar yapmıştır. Başta Nasuh Mahruki olmak üzere AKUT gönüllüleri, gittikleri üniversitelerde öğrencilere bu konuyla ilgili mücadele edilmesini sürekli vurgulamışlardır.

AKUT, Türk Milleti'nin tarihine sahip çıkmaktadır. Emperyalist oyunlara karşı hep milletin yanında olmuştur. Ve de en önemlisi Atatürkçüdür! Yılmaz Özdil'in dediği gibi: "Bir gün enkaz altında kalırsanız, sizi kurtarmaya yine AKUT gelecektir."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler