Al Birini Vur Ötekine!

HDP Milletvekili Garo Paylan,pazar gününün de tatil olarak belirlenmesini istedi. Komisyon başkanı, Paylan’ın önerisini kabul etti.

Al Birini Vur Ötekine!

HDP Milletvekili Garo Paylan,cuma namazı genelgesini ve kendi dini pozisyonunu hatırlattığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan, pazar gününün de tatil olarak belirlenmesini  istedi. Komisyon başkanı, Paylan’ın önerisini kabul etti.

 

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cuma namazı arası verildiğini hatırlatarak, “Sizin için mübarek cuma varsa benim için de mübarek pazar var. 10.30-12.00 arası bütün komisyonun çalışmasına, Cuma namazı için olduğu gibi pazar günü de ara vermesini istiyorum” diye belirtti. Komisyon Başkanı Süreyya Bilgiç ise “Peki öyle yapalım” diyerek Paylan’ın isteğini kabul etti. Karara göre komisyon pazar günü, ayin arası verebilecek.

 

Paylan,  Hürriyet gazetesine, “Bu Meclis’te bir ilk. Olması gereken buydu. Gerçi bugüne kadar Hristiyan kimlikli kimse yoktu. Başkan ya komisyonu başlatıp ara verecek ya da komisyonu geç başlatacak. Ben de o saatlerde Ankara’daki bir Ortodoks kilisesine gidip ibadetimi yapacağım” diye konuştu.

 

AKILLARA DEMİRTAŞ’IN CUMA NAMAZI DESTEĞİ GELDİ

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun, cuma namazı araları için yaptığı düzenlemeye ilişkin açıklamalarına destek vererek; "Cuma günü insanların ibadetini rahat yapabilmesi için zaman ayırması makul, mantıklıdır. Mantıksız olan aynı anlayışın cemevine düşmanca yaklaşmasıdır. Cuma’ya gitmek isteyenler ibadetini yerine getirsinler, buna itirazımız yok, destekleriz" sözlerini dile getirmişti.

 

Tarih:
Diğer Haberler