Apo'yu sorgulayan komutandan ABD'li generallere sert yanıt

"1919’da Atatürk liderliğinde Türk milleti bunları nasıl tokatladı, şimdi de aynı şekilde emperyalizmle mücadelede bir ölüm kalım savaşı veriyoruz."

Apo'yu sorgulayan komutandan ABD'li generallere sert yanıt

Türkiye’ye karşı PKK’lı teröristlere her türlü desteği veren ABD ordusu yeni bir skandala imza attı.
Fırat Kalkanı bölgesinin Münbiç sınırında Mehmetçiğe sadece 1.5 kilometre mesafede PKK’lılarla kol kola poz veren ABD’li iki general, Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonu halinde misliyle karşılık vereceklerini savundu.
ABD'li generallerin tehtidine Abdullah Öcalan’ı yargılayan Vatan Partisi Milli Güvenlik İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'dan sert yanıt geldi. Emekli Albay, gerekirse bir ültimatom verilerek İncirlik’te, Diyarbakır’da, Kürecik’te, , 'uçak kaldırmanı yasaklıyorum' denilebileceğini ve o zaman ABD askerlerinin hareket bile edemeyeceğini söyledi.


Hasan Atilla Uğur’un Yeni Şafak'a verdiği demeçte " Bizi taktik birtakım hadiselerin etkilememesi lazım. ABD, Türkiye'ye aleni bir savaş açmış durumda. Artık Washington ve Pentagon açıklamalarına çok takılmamamız lazım. Akıllı hareket etmeliyiz. Biz binlerce yıllık Türk devletiyiz. 15 Temmuz darbe girişimiyle dayak yemiş bir ordu 40 gün sonra Fırat Kalkanı'yla terörist koridora hançeri soktu. Bunu ABD'ye rağmen yaptı. Ardından İdlib’e girdi. Şimdi de sıcak denize inme planlarına Afrin’de çomağını soktu. Bu korgeneralin Münbiç’e gidip bu açıklamaları yapması, kıvılcımı tekrar alevlendirmekten öteye gitmez. Biz “çekil” dedik mi ABD’ye? Dedik. Bunun ötesi yok.1919’da Atatürk liderliğinde Türk milleti bunları nasıl tokatladı, şimdi de aynı şekilde emperyalizmle mücadelede bir ölüm kalım savaşı veriyoruz. Dolayısıyla ABD'nin yaptığı, malumun ilanı. Şu anda Türk-Amerikan savaşı yaşanıyor. Münbiç’te bunu mu yapıyorlar, İncirlik’te, Diyarbakır’da, Kürecik’te, gerekirse verilir bir ültimatom, 'uçak kaldırmanı yasaklıyorum'. Gerekirse, o üslerdeki ABD askerlerini bir süre oradaki yemekhanelerde misafir edebiliriz. Hareket bile edemezler. Biz bugün teröre karşı bir mücadele yürütüyoruz. Bu millet topyekün bir beka savaşı veriyor. ABD bunu unutmamalı. Kaldı ki ABD'nin Türk askerinin karşısına çıkma ihtimali yok. Bunu iç kamuoyuna anlatamazlar. Biz Amerikan menşeili PKK/PYD ile zaten savaşıyoruz. Ama kendi askeriyle çıkamaz.” dedi.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler